brzopotezni sastanak zastupnika

Bernardić bez izjave nakon sjednice SDP-ovog kluba

28.06.2018 u 14:10

Bionic
Reading

Dok u SDP-u vrije, zastupnici te stranke, pa i predsjednik Davor Bernardić okupili su se na sjednici Kluba zastupnika, no o pismima koja kolaju strankom riječi nije bilo

Na sjednici kluba, koja je trajala svega 15 minuta, SDP-ovci su samo dogovorili kako će se u petak postaviti na glasovanju u Saboru.

Na sjednici se, nakon nekog vremena, pojavio i predsjednik stranke Davor Bernardić no nije bio raspoložen davati izjave za medije. 'Ne danas', rekao je Bernardić nakon sjednice.

Zastupnici na sjednici nisu razgovarali o zahtjevima za ostavkom šefa stranke, kazao je šef SDP-ova Kluba zastupnika Arsen Bauk. 'Klub zastupnika se bavi zakonodavnom i parlamentarnom djelatnošću, a stranačke stvari su stranačke stvari', poručio je Bauk.

Upitan kakav je njegov stav o tome treba li predsjednik stranke Davor Bernardić otići s čelnog mjesta, rekao je: 'Nekoliko puta sam iznio stav da o stranačkim stvarima ne pričam javno nego u stranci i neću ga promijeniti dok sam član ove stranke pa makar ostao i jedini koji tako razmišlja'.

  • +51
Sva lica Davora Bernardića Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anić

Ta tema, dodao je, raspravit će se na sjednicama Predsjedništva i Glavnog odbora, kada budu sazvane.

Na sjednici Kluba, kaže, bilo riječi o glasovanju koje je zakazano za petak. 'Zauzeli smo stavove kako ćemo glasati i raspravili neke taktičke stvari za sutra u dvorani', rekao je Bauk.