PISMO NEZADOVOLJNIKA

SDP-ovci pripremili peticiju kojom traže Bernardića da odstupi

25.06.2018 u 10:12

Bionic
Reading

U medije je procurilo pismo peticije kojom nezadovoljni SDP-ovci namjeravaju od šefa SDP-a Davora Bernardića zatražiti da odstupi. Zasad se ne zna tko su sve potpisnici peticije, koju prenosimo u cijelosti

''Poštovani Davore,

kada si prije nešto manje od dvije godine započeo svoju kampanju za Predsjednika SDP-a, najavio si da će u središtu tvojega rada biti nadilaženje podjela koje postoje u stranci, da se više neće događati izbacivanja niti raspuštanja, da ćeš spajati i jačati SDP.

Na žalost, sve što se danas događa u SDP-u suprotnost je onome što si najavljivao.

Na unutarstranačkim izborima sudjeluje manje članova nego ikada do sada.

U čitavom nizu organizacija uopće nema članova koji bi imali pravo glasa.

Članovi iz stranke odlaze ili se pasiviziraju, organizacije se raspuštaju, podjele su sve veće, a rejting stranke kontinuirano pada i najniži je od 2015. godine.

Odgovornost za ovakvo stanje nije samo tvoja, ali zbog činjenice da si Predsjednik ona je najveća.

Kada si od Predsjedništva i Glavnog odbora SDP-a u rujnu 2017. zatražio i dobio potporu za nastavak svojega rada, ponovo si obećao pozitivne promjene i kvalitativni pomak u radu stranke, no, ništa se od toga nije dogodilo. Poštovani Davore, sigurni smo da i sam vidiš da ovako dalje više ne ide.

  • +8
Nezadovoljnici traže smjenu na vrhu SDP-a Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic

Zbog toga, a smatrajući da bi svaki drugi potez bio alibi za nečinjenje i daljnje potonuće SDP-a, što nitko od nas ne može niti želi mirno gledati, mi potpisnici ovoga pisma moramo te zamoliti da zbog sebe i budućnosti SDP-a podneseš ostavku na dužnost Predsjednika stranke.''

Pismo bi Bernardiću trebalo biti predano do kraja ovoga tjedna, te će tada i biti poznato tko su sve potpisnici, javlja N1.