MILO ZA DRAGO

Berlusconi oprostio dug otoku na kojem sada ulaže

22.10.2010 u 15:57

Bionic
Reading

Talijanski je premijer uložio najmanje 22 milijuna eura u nekretnine u karipskom fiskalnom raju Antigua i Bermida. Il Cavaliere tuži RAI zbog provjetravanja slučaja

Zahvaljujući 'dobroti' prethodne vlade Silvija Berlusconija, Antigua i Bermuda ima čiste račune s Rimom jer je 2004. oprošteno 90 posto vanjskog duga. Prema pisanju La Reppublica, poklon toj državici se penje na 135 milijuna eura.

Istovremeno je Berlusconi dobio dozvolu da sagradi pet vila u Non Such Bay, spektakularnoj uvali koju premijer Antigue želi preimenovati u The president's bay u čast šefa talijanske vlade.

Berlusconijev odvjetnik, Niccolo Ghedini, najavio je da će tužiti redakciju emisije 'Report' trećeg programa talijanske televizije RAI zbog navodnih kleveta na račun Berlusconija i njegovih ulaganja na Karibima.

Opozicija i dalje u parlamentu čeka da Berlusconi pojasni prirodu tih ulaganja. Želi ga se pitati je li kupio ili nije tu zemlju, je li ili nije vlasnik građevinskog poduzeća Flat Point koje djeluje u Antigui?

Zatim, koja je njegova veza s bankom Arner, švicarska institucija u kojoj se reciklira novac i koji istražuju Banco de Italia i tužiteljstvo Milana, a u kojoj Berlusconi navodno ima tekući račun 'broj 1'.