SEKS SKANDALI

Berlusconi ne pomišlja na ostavku

14.02.2011 u 21:32

Bionic
Reading

Talijanski premijer Silvio Berlusconi izjavio je u ponedjeljak da ne namjerava dati ostavku zbog sablazni s maloljetnom prostitutkom Ruby te je osudio jučerašnje prosvjede žena diljem zemlje zbog njegove upletenosti u tu aferu

Berlusconi je istragu protiv sebe ocijenio 'odvratnom i sramotnom', ali se našao pod velikim pritiskom različitih skupina, uključujući i Vatikan i talijansku udrugu poslodavaca Confindustria. Popularnost talijanskog premijera pada i u najnovijim anketama.

Milijarder i medijski mogul, koji je prošle godine politički oslabljen podjelom u vladajućoj stranci PDL, izjavio je za svoj Canale 5 da su prosvjedi djelo njegovih političkih protivnika.

'Vidim da je ljevica protiv mene pokrenula različite snage i koristi se svim sredstvima kako bi porazila protivnika kojeg ne uspijeva pobijediti na izborima', rekao je Berlusconi

Anketa objavljena u ljevičarskom listu La Republica pokazuje oštar pad njegove popularnosti, za 4,6 posto, na 30,4 posto.

Za razliku od njega, popularnost ministra trgovine Giulija Tremontija, kojeg se smatra mogućom zamjenom na čelu vlade desnog centra, porasla je za 7,8 posto i sada iznosi 50,4 posto.

Tisuće žena okupile su se u nedjelju u nekoliko talijanskih gradova, od Palerma do Venecije, nastojeći obraniti dostojanstvo žena i osuditi 'neprikladno i sustavno predstavljanje žene kao seksualnog objekta u novinama, na televiziji i u reklamnim porukama', što već dulje odaje ponašanje predsjednika talijanske vlade Silvija Berlusconija.

Milanski državni odvjetnici u srijedu su nadležnom sudu službeno predali zahtjev da talijanskom premijeru Berlusconiju smjesta počne suđenje zbog optužaba da je plaćao seksualne usluge maloljetnoj djevojci i izvršio pritisak da je se pusti iz pritvora, kamo je dospjela zbog optužaba za krađu.

Odvjetništvo u Milanu tvrdi da je Berlusconi platio seksualne usluge znatnom broju djevojaka, uključujući i 17-godišnju Marokanku Karimu El Marug, plesačicu u noćnom klubu, poznatu po nadimku Ruby.

Također tvrde da je Berlusconi izvršio pritisak na policiju da Ruby, osumnjičenu za krađu, pusti iz pritvora.