TRAGEDIJA

Beograd: Troje djece stradalo u požaru

26.09.2014 u 12:35

Bionic
Reading

U Beogradu je u noći s četvrtka na petak u požaru stradalo troje djece u dobi od pet, sedam i devet godina, potvrdila je policija

Troje djece u romskom naselju uz obalu Save u Novom Beogradu izgorjelo je u baraci od drveta i kartona koju je, prema dosadašnjim neslužbenim informacijama s očevida, zahvatio požar najvjerojatnije prouzročen svijećom.

Načelnik Uprave za izvanredne situacije u Beogradu Rade Milošević potvrdio je medijima tragičnu smrt dvije djevojčice i jednog dječaka, naglasivši da je na dojavu o požaru stiglo osam vatrogasaca s dva vozila ali su, s obzirom na materijal od kojeg je građena baraka, zatekli samo zgarište.

Kako je za Radio-televiziju Srbije izjavio susjed i jedan od srodnika, riječ je o obitelji s petoro djece, a majka je iz požara uspjela spasiti najmlađeg sina, dok je peto dijete, sedmogodišnji dječak, bio u susjedstvu.

'Sve se dogodilo u sekundi, sve je odjednom izgorjelo. Majka je spasila tog jednog, malog, a jedan je spavao kod mene. Oni imaju petoro djece', rekao je srodnik obitelji Anđelković.

'Nismo mogli prići jer je plamen sve zahvatio. Nažalost, djecu nismo mogli spasiti', posvjedočili su susjedi.

Policija još nije priopćila rezultate očevida nakon kojega će se znati više detalja o nesreći koja se dogodila u jedan sat u noći.