KREĆE PREREGISTRACIJA VOZILA

Beograd odobrio kosovske automobilske tablice

08.03.2012 u 20:27

Bionic
Reading

Glasnogovornica Eulexa Irina Gudeljević ocijenila je danas kako je letak koji je Eulex dijelio na graničnim prijelazima na sjeveru Kosova o preregistraciji vozila i uporabi kosovskih dokumenata u skladu sa sporazumom Beograda i Prištine o slobodi kretanja, javlja agencija Beta. I Beograd i Priština o tome su se dogovorili u srpnju prošle godine, pojasnila je glasnogovornica

'I Beograd i Priština o tome su se dogovorili u srpnju prošle godine. Eulexovo planiranje temeljeno je na ovom sporazumu. Normalno je da prije nego što nastavite s bilo kojom vrstom implementacije unaprijed pružite adekvatnu informaciju i date ljudima dovoljno vremena da potraže odgovarajuća rješenja koja će biti u skladu s odlukama', pojasnila je Irina Gudeljević komentirajući izjavu šefa beogradskog pregovaračkog tima s Prištinom Borislava Stefanovića kako preregistracija vozila na 'KS' i 'RSK' pločice i uporaba kosovskih dokumenata nisu dio dogovora u Bruxellesu i da 'Srbi s Kosova imaju i imat će pravo i na srpske dokumente i na srpske tablice'.

Povodom letaka koje je Eulex dijelio na graničnim prijelazima Jarinje i Brnjak o preregistraciji vozila i uporabi kosovskih dokumenata od 1. lipnja, Stefanović je rekao kako 'taj letak apsolutno nema veze sa stavom EU i takve su mjere apsolutno jednostrane i neprihvatljive i nisu dio briselskih dogovora'.