DIMNA ZAVJESA

Benčić o Jandrokoviću: Ovo me podsjeća na situaciju sa Sanaderom

18.06.2024 u 18:43

Bionic
Reading

Koordinatorica i saborska zastupnica Možemo! Sandra Benčić gostovala je u Newsroomu televizije N1 kod Anke Bilić Keserović gdje je komentirala slučaj predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića koji je Vladinim avionom otputovao na nogometnu utakmicu na Europsko prvenstvo, a sa sobom je poveo i sina

“Mi se nismo pretjerano bavili ovim pitanjem iz jednog jednostavnog razloga. Ne možete sve propisati, ali morate imati neki osjećaj kao političar što je primjereno, a što nije. Neki od nas malo više paze, upravo zato da bi se stvarala neka pozitivnija percepcija javnosti što dužnosnik jest i što su njegova prava i obaveze i zbog tog vraćanja povjerenja”, rekla je Benčić za N1.

Ova situacija, kaže Benčić, podsjeća je na jednu iz prošlosti.

“Mene to podsjeća na jednu situaciju iz prošlosti – kad smo se šest mjeseci bavili Sanaderovim odlaskom u Veronu službenim avionom. Za to vrijeme, dok smo se mi bavili time i to je bila top afera, frajer je za 10 milijuna eura prodao, dakle dao na upravljanje Mađarima stratešku, energetsku kompaniju, broj jedan u Hrvatskoj, a mi smo se bavili njegovim odlascima u operu.”

“Mi paralelno uz ovu situaciju imamo situaciju da je država propustila napraviti dokapitalizaciju u Petrokemiji – da više nema kontrolni paket u Petrokemiji, a da je državni udio pao na 20 posto. Je li došlo do toga da ih je izigrao turski investitor? Ili su to namjerno napravili? Time se nitko ne bavi, a ja bih voljela da se time bavimo. To je strateško pitanje koje će imati dalekosežne posljedice”, ističe Benčić.

Jandroković je na SP u Katar 2022. poveo suprugu Sonju Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Naglašava da to ne znači da se ne treba baviti i ovim pitanjem korištenja službenog aviona. “Ali nije primjerena težina koja se daje nekim ovakvim slučajevima i onima koji su zaista teški propusti ove vlade.”