zeleno-lijeva koalicija

Benčić: Naše liste će svugdje ući u gradska vijeća, bit će promjena koju smo toliko čekali

13.05.2021 u 13:37

Bionic
Reading

Saborska zastupnica i koordinatorica platforme Možemo! Sandra Benčić u četvrtak je kazala da će njihove liste svugdje donijeti promjene, ocijenivši da Rijeka jest bila najprogresivniji grad, ali žele da bude i zelen, otvoren i transparentan

Benčić je navela da se na ovim lokalnim izborima događa veliki val u cijeloj Hrvatskoj, da dolazi do velikih promjena u Zagrebu i drugim gradovima gdje Možemo! izlazi na izbore.

"Naše liste će svugdje ući u gradska vijeća, bit će promjena koju smo toliko čekali i sigurna sam da će i Rijeka biti dio tog vala jer odražava sve vrijednosti za koje se zalažemo, ona je bila najprogresivniji grad, ali želimo da osim toga bude i zelen, transparentan i otvoren grad", poručila je.

Pozvala je sve da izađu na izbore i zaokruže listu broj 7. za riječko Gradsko vijeće i Skupštinu Primorsko-goranske županije, te istaknula kako su već pokazali da neke stvari ne ovise o velikim novcima i puno vremena, nego se mogu napraviti volonterskim radom u malo vremena.

"Sve ono što gradska uprava u Rijeci i drugim dijelovima zemlje nije napravila 25 godina, mi smo napravili u mjesec dana volonterskim radom", kazala je i spomenula softver za pretraživanje akata gradonačelnika te aplikaciju "Otvoreni zrak."

Dodala je da iz Zeleno-lijeve koalicije postavljaju mjerne stanice, među ostalima i u Rijeci, kako bi građani znali kakva je kvaliteta njihova zraka, ističući da to nije koštalo ništa osim volje i truda kao dokaz da se, kada postoji politička volja, stvari mogu jako brzo mijenjati.

Kandidat za gradonačelnika Rijeke lokalne grupe Možemo! Rijeka Nebojša Zelič naveo je tri stvari na tragu promjena za koje se namjeravaju boriti i provoditi ih. "Stavili smo na političku agendu pitanje koncesije rive i zahtijevali da se građani uključe u odlučivanje kako će se uređivati i upravljati javnim prostorima", rekao je Zelič.

Glazbenik Damir Urban rekao je da su se njegovi prijatelji nedavno uključili u rad Zeleno-lijeve koalicije te smatra svojom prijateljskom i građanskom dužnošću da ih u tome podrži, pozvavši građane da izađu na izbore i izaberu kandidata za kojeg misle da će provesti ono što im odgovara.