oštre riječi

Beljak: Mirando Mrsić je igrač HDZ-a i Andreja Plenkovića

14.11.2017 u 12:31

Bionic
Reading

Nakon što je u medijima SDP-ov Mirando Mrsić poručio da treba raskinuti koaliciju s HSS-om, javio se i šef te stranke Krešo Beljak, koji je jasno poručio SDP-ovom saborskom zastupniku što misli o njemu

HSS nije u tihoj koaliciji s HDZ-om, poručio je za televiziju N1 Krešo Beljak. 'Nasmijao sam se kad vidim tko sve postavlja to pitanje, a oni koji pokušavaju napraviti razdor između koalicijskih partnera oporbe u principu rade za HDZ. Mirando Mrsić je tihi igrač, svjesno ili nesvjesno, Andreja Plenkovića. Mislim da je on igrač HDZ-a. Ako nekome odgovara razdor u opoziciji to je HDZ, tako da oni koji ga rade svjesno ili nesvjesno su igrači HDZ-a. Bernardić je legalno izabrani predsjednik SDP-a. Nadam se da će što prije riješiti svog kukolja kojeg ima', poručio je Beljak.

'Kada se nema argumenata da se opravda potez koji je bio nepromišljen, onda je najlakše etiketirati ljude. Odlučno odbacujem insinuacije koje je gospodin Beljak pokušao plasirati u javnost. Nama je u SDP-u bilo neobično da nije bilo predstavnika HSS-a na glasanju. Izaziva nevjericu da se u jednom tako važnom trenutku HSS nije nalazio u sabornici i da nije dao podršku inicijativi SDP-a. Odgovori gospodina Beljaka, da opoziv nema smisla i da su neki bili umorni ili bolesni ne daju odgovor na to što nisu bili u sabornici', kazao je Mrsić za tportal.

Beljakove oštre riječi upućene prema SDP-ovom saborskom zastupniku reakcija su na raniju izjavu koju je Mirando Mrsić dao za Večernji list, u kojoj je HSS optužio za koketiranje s HDZ-om. Mrsić također smatra da bi SDP treba raskinuti svoju koaliciju s HSS-om jer djelovanje te stranke u oporbi ne daje naznake da će biti korektan partner, a i sam sporazum je potpuno nerealan kada je u pitanju snaga HSS-a.

  • +23
Krešo Beljak Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Podsjetimo, reakcije iz SDP-a stigle su nakon što se HSS-ovi zastupnici nisu pojavili na glasanju o opozivu Vladu. Dok su neki u SDP-u govorili o raskidu koalicije, Gordan Maras poručio je da je nepojavljivanje HSS-ovaca greška, no da u tome ne vidi nikakvu zavjeru.