NEMA PREDAJE

Grbin o Plenkoviću: Frajer ostavlja iza sebe kaos i bježi u Bruxelles

26.04.2024 u 18:21

Bionic
Reading

Šef SDP-a Peđa Grbin obratio se novinarima nakon sjednice Predsjedništva SDP-a. Kaže da su dosad Most, Fokus i Možemo! podržali antikorupcijsku platformu u Saboru, a odluku će još morati donijeti Domovinski pokret i neke druge stranke. 'S DP-om ćemo se sastati u idućih nekoliko dana i vidjet ćemo koliki interes za to postoji', kazao je Grbin

Referirajući se na postavljanje Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika i na Lex AP, kazao je sljedeće: 'Ako sada imamo priliku da tu grešku ispravimo, bilo bi šteta tu priliku ne iskoristiti'. Dodao je da će se nakon toga vidjeti što se dalje može zajednički napraviti.

Grbin nije izričito odgovorio na pitanje smatra li da Domovinski pokret može imati poziciju predsjednika Sabora. On smatra da bi to ipak trebala imati najjača oporbena stranka, u ovom slučaju SDP.

'Ako se oko toga možemo dogovoriti, onda možemo razgovarati i o drugim stvarima. Da budem jasan, nikakva imena, ni predsjednika ni potpredsjednika Sabora nisu bila na stolu. Ali logično bi bilo da opcija s triput više mandata od prve sljedeće bude ta koja bi u toj platformi dala i predsjednika Sabora. No, o imenima nismo razgovarali', rekao je.

Izvijestio je Grbin da su na Predsjedništvu SDP-a razgovarali i o unutarstranačkim izborima sukladno Statutu, a jednoglasno je odlučeno da izbora neće biti dok se ne konstituira nova vlada i dok ne završe EU izbori.

  • +10
SDP predao listu za europske izbore Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Govoreći o Plenkoviću, kaže da njegova današnja nervoza i panika govore isključivo o njemu i 'građani to dobro vide'.

'Moj osjećaj je da stvari ne idu kako si je to dotični gospodin zacrtao. Ni u Hrvatskoj ni s planovima za napredak u EU-u. Frajer si je osigurao zlatni padobran ako u Hrvatskoj ne uspije, reći će 'pa-pa' Hrvatskoj i otići u Bruxelles', smatra Grbin.

'Ostavlja iza sebe kaos i bježi u Bruxelles', dodao je.