TRZAVICE MEĐU PARTNERIMA

Maras o HSS-ovom neglasanju protiv Vlade: To im se više neće ponoviti

14.11.2017 u 09:31

Bionic
Reading

Neki u SDP-u, pišu mediji, zamjerili su HSS-u i Kreši Beljaku što se zastupnici te stranke nisu pojavili na glasovanju o povjerenju Vladi. Dio SDP-ovaca čak traži i raskid koalicijskog ugovora s HSS-om, no loptu je na zemlju pokušao spustiti SDP-ov Gordan Maras

'To što zastupnici HSS-a nisu bili na glasovanju o povjerenju vladi, iza ponoći, je greška i neozbiljno od njih, ali tu ne vidim nikakvu zavjeru i vjerujem Kreši Beljaku kao kolegi i koalicijskom partneru. Takva greška im se više neće ponoviti. Tko god bi izjednačio njega i Vrdoljaka, napravio bi glupost epskih razmjera. Vrdoljak je po mom mišljenju politički žicar. Krešo je malo osebujan, ali skroz OK!', napisao je Maras na Facebooku.

Naime, neki u SDP-u žestoko su zamjerili HSS-u nepojavljivanje na glasovanju u petak, a dio SDP-ovaca čak smatra da bi trebalo razvrgnuti koaliciju s tom strankom. Iznjedrio se ponovno i stav da bi SDP konačno trebao samostalno izaći na izbore, a kasnije razmišljati o postizbornim koalicijama. Na tom tragu je i potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina, koji za Večernji list ističe kako SDP sa sobom nosi partnere koji ga često kasnije izdaju, ali i da je vrijeme da SDP-ovi kadrovi na terenu naplate svoje godine rada za tu stranku.

'Sporazum s HSS-om nije sveto pismo. Praksa pokazuje da su zreli uvjeti za aneks tog ugovora, a aneks može biti takav i da na buduće izbore idemo sami', kazao je Komadina za Večernji list.

Sam Beljak jučer se osvrnuo na HSS-ov potez, kazavši kako su pogriješili što nisu bili na glasovanju. 'Oporba smo, naravno da smo oporba i to nikad nije dolazilo u pitanje i mislim da smo mi to i dokazali; ako nikada onda prije šest mjeseci kada nam se nudilo sve da uđemo u vlast, pa nismo ušli. A razlozi odlaska su prilično banalni. Ja se sada ne bih previše niti pokušavao izvlačiti. Pogriješili smo, trebali smo ostati, ali malo je napravio umor svoje, malo bolesti, malo izvjesnost glasovanja, malo svega, tako da, eto, dogodilo se da su svi zastupnici HSS-a otišli. Nismo trebali, pogriješili smo, ali ponavljam još jednom nikakvih skrivenih namjera niti nekakvih tajnih klauzula nije bilo - mi smo i dalje opozicijska stranka', rekao je Beljak.

  • +23
Krešo Beljak Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL