'a joj mala, ti u plavoj bluzi...'

Bećar ponovno na sudu: Rekao sam pod prisilom da sam pjevao policajki

27.11.2018 u 14:01

Bionic
Reading

Na optuženičku klupu opet je sjeo Branimir Čolaković koji je zbog pjevanja bećarca u povorci folkloraša kao član Kulturno-umjetničkog društva Valpovo prije tri godine na Ljetu valpovačkom zapjevao stihove: 'a joj mala, ti u plavoj bluzi, skini gaće pa mi se nag...'. Na ponovljenom suđenju suočio se s policajkom pred kojom je otpjevan sporni bećarac, a u njegovu obranu svjedočeći stali su članovi valpovačkog KUD-a

'Marija, bili ste u KUD-u, znate li kako se bećarac pjeva? Ako hoćete, mogu Vam i sada otpjevati bećarac', pripupitao je okrivljeni Branimir Čolaković iz Valpova na ponovljenom suđenju za bećarc koji je otpjevao u povorci folkloraša kao član valpovačkog KUD-a na Ljetu valpovačkom 2015. pred policajkom Marijom Iličić.

'Vi ste svoje otpjevali', komentirala je na to policajka Iličić danas na valpovačkom sudu, piše Večernji list.

Čolaković je bio u povorci folkloraša kao član KUD-a iz Valpova, a policajka Iličić u osiguravanju povorke. Zapjevao je: 'A joj mala, ti u plavoj bluzi, skini gaće pa mi se nag...' dok je prolazio u njezinoj blizini zbog čega je završio na prekršajnom sudu u Valpovu jer je PP Belišće smatrala da je uvrijedio službenu osobu i ogriješio se o ravnopravnost spolova.

  • +6
Počelo ponovljeno suđenje Branimiru Čolakoviću zbog pjevanja bećarca policajki Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Bio je iznenađen poništenjem presude, ali ponovno očekuje oslobođajuću presudu. Ostao je pri svojoj obrani iznesenoj prije tri godine te kratko rekao kako nije pjevao policajki Iličić, nije ju poznavao te ju nije 'niti zamijetio u masi'. Dodao je kako je tada imao 23 godine te da nikada nije imao nikakvu kaznu ili vezu sa sudom, tek jedno pismeno upozorenje jer je jednom vozio deset kilometara brže od ograničenja.

'U policiji je to bilo tendenciozno napravljeno, policajac koji me ispitivao govorio je: "Vi ste to napravili, Vi ste to napravili". Ja sam tada imao 23 godine, nisam nikada imao nikakvu kaznu ili vezu sa sudom, jedino sam imao pismeno upozorenje jer sam jednom vozio 10 kilometara brže od ograničenja. Nisam ni znao zašto su me zvali, srce mi je tuklo, toliko sam bio uplašen. Rekao sam to, ali pod prisilom', objasnio je sutkinji Dunji Bertok zašto je u prvom iskazu policiji rekao da je to otpjevao policajki kada ju je ugledao bez namjere da ikoga uvrijedi dok je u obrani tvrdio da ju nije vidio.