PREDSJEDNIŠTVO SDP-A

Bauk: Što se rezultata izbora tiče postoje dva pristupa, pesimistički i optimistički

12.03.2019 u 17:12

Bionic
Reading

Predsjedništvo SDP-a trebalo bi amenovati udruživanje sa članovima stranke Naprijed Hrvatska Ive Josipovića, ali i analizirati rezultate prijevremenih lokalnih izbora koji su održani protekli vikend. Teme su to o kojima se raspravlja na sjednici koja je započela u 16 sati

Iako je udruživanje s Josipovićem glavna tema, članovi Predsjedništva smatraju da se treba raspraviti i o proteklim izborima na kojima je SDP doživio veliki poraz u Ličko-senjskoj županiji, ali i pobjedu u Ogulinu.

‘Što se rezultata tiče, postoje dva pristupa, pesimistički i optimistički. Pesimistički pristup kaže da je odličan rezultat u Ogulinu zasjenjen lošim rezultatom u Ličko-senjskoj županiji, a optimistični da je loš rezultat u Lici popravljen dobrim rezultatom u Ogulinu’, kazao je uoči sjednice Arsen Bauk.

‘Ima li što logičnije nego da Predsjeništvo stranke nakon izbora proanalizira njihove rezultate svugdje gdje su održani. U Ličko-senjskoj županiji smo doživjeli zaista težak poraz, dok smo u Ogulinu postigli neočekivano dobar uspjeh.Treba uzeti u obzir da je izbornim rezultatima sigurno pridonijelo opće stanje u stranci, no, definitivno su ljudi na lokalnoj razini dali glavni obol porazu, odnosno, pobjedi. Dobar rad u Ogulinu rezultirao je izvanrednom pobjedom, loš rad i loši odnosi koji u Ličko-senjskoj županiji traju dulje vrijeme rezultirali su lošim rezultatom’, kazao je pak Ivo Jelušić.