izbori pred vratima

Bauk otkrio kada će biti poznate SDP-ove liste, ali kako će se obraćati neodlučnima u desetoj jedinici

  • Autor: V. B.
  • Zadnja izmjena 03.06.2020 19:03
  • Objavljeno 03.06.2020 u 19:03
Arsen Bauk

Arsen Bauk

Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

Arsen Bauk, bivši SDP-ov ministar i saborski zastupnik otkrio je da bi izborne liste mogle biti objavljene nakon sjednice glavnog odbora, 13. lipnja.

Na upit jesu li koordinatori ujedno i nositelji lista, Bauk je odgovorio: ''Otkad je ovaj izborni zakon, kooridinatori su osim u I. izbornoj jedinici bili prvi na listi, nema više nositelja, to se promijenilo. Hoće li biti tako, ne znam".

Bauk je aktivirao mandat u Skupštini Splitsko-dalmatinske županije jer, kako kaže nakon raspuštanja Sabora, ima vremena biti u Skupštini, ali također ističe da kao županijski vijećnik želi da građani što prije čuju istinu o stanju u Domu za starije u Vukovarskoj ulici u Splitu.

"Nadležna ministarstva nam skrivaju inspekcijski izvještaj koji su napravili, a vjerujem i da će prvi na listi HDZ-a u 10. izbornoj jednici, gospodin Beroš, učiniti sve da građani koje želi zastupati u Saboru, čuju punu istinu o toj temi", kazao je Bauk na RTL-u.

Upitamn hoćemo li 10. izbornoj jednici gledati sraz Beroš-Bauk kazao je da će se sučeliti tranačke liste.

'Čini mi se da se naša lista i lista HDZ-a ne obraćaju istim glasačima. Mi ćemo u našoj argumentaciji govoriti zašto smo bolji od njih, kod neodlučnih glasača koristiti činjenicu da ne znamo punu istinu o domu u Splitu gdje je umrlo 18 štićenika, a da nitko nije podnio ni političku odgovornost', kazao je Bauk.

Reestart koalicija planira uvođenje pravednijeg poreznog sustava koji će, kako tvrde, odisati socijaldemokracijom.

"To znači solidarnost sa slabijima, oni koji imaju više, moraju više doprinijeti. Činjenica je da će zbog koronakrize najveći izazov biti u dijelu gospodarstva. Mi smo predstavili gospodarski program. Vjerujem da ćemo voditi Hrvatsku bolje nego HDZ, a sasvim sigurno da naš nijeda minisstar, a ne njih 11, neće morati otići zbog sumnje na korupciju", zaključio je Bauk.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!