predizborni sukob

Bernardić: Plenković huška institucije na SDP ne bi li prikrio korupciju u HDZ-u

03.06.2020 u 12:04

Bionic
Reading

Nakon predstavljanja gospodarskog programa Restart koalicije predsjendik SDP-a Davor Bernardić odgovarao je i na aktualna pitanja

Davor Bernardić kazao je kako su u potpunosti spremni preuzeti odgovornost za Hrvatsku kako bi zemlju izvukli iz krize. 'Ovdje je jedan jaki tim koji će vaditi zemlji iz krize. To su ovi ljudi ovdje"' kazao je i dodao da pregovori idu prema kraju o izbornim listama.

Najavio je da će na izbornim listama biti 50 posto žena. Napomenuo je kako je SDP prvi napravio taj iskorak. 'Ne košta ništa osim malo povrijeđenih muških ega', kazao je.

Komentirao je predsjednika Milanovića. 'Ono što je pričao u kampanji to provodi', kazao je Bernardić i komentirao zadnje izjave Plenkovića.

'Neprihvatljive su njegove izjave. Huška institucije na SDP ne bi li prikrio korupciju u HDZ-u. Prekoračio je svoje ovlasti kada brani ministra Ćorića. Pozivam građane da na izborima kažu nelopovskoj Vladi', rekao je Bernardić.

Napomenuo je kako je SDP godinama upozoravao na korupciju. 'Tri godine nije bilo procesuiranja. Plenković huškački poziva institucije na SDP i to je za normalnu demokratsku zemlju neprihvatljivo', kazao je Bernardić. 

Mirela Holy komentirala je aferu vjetroelektrane, rekavši kako se pogodovalo tvrtki C.E.M.P., prenosi Dnevnik.hr.