UŽA REKONSTRUKCIJA VLADE

Bauk: Iz Vlade treba izaći premijer Plenković, on je kao najslabija karika

06.04.2022 u 14:11

Bionic
Reading

SDP-ov saborski zastupnik Arsen Bauk poručio je u srijedu kako je on za "užu rekonstrukciju Vlade", odnosno da iz nje izađe sam premijer Andrej Plenković kao, istaknuo je, najveći problem i najslabija karika Vlade

"Najveći problem i najslabija karika ove vlade je predsjednik Vlade", kazao je Bauk u Saboru te ustvrdio kako bi bilo najbolje da Plenković otiđe iz Vlade

"To bi bilo najbolje, ali čini mi se da se neće dogoditi, pa će onda predsjednik Vlade po starom receptu iz 2019. maknuti nekoliko ministara za koje javnost traži i jednog za kojeg javnost ne traži, da ne ispadne da je popustio pod pritiskom javnosti", izjavio je Bauk.

Premijer će, ocijenio je, dovesti neke nove ministre i jednog koji će privlačiti pozornost javnosti tako da ona ne bude na njemu.

Upitan o imovinskoj kartici novog ministra graditeljstva Ivana Paladina u kojoj otkriva svoju veliku imovinu, Bauk je kazao da nije sklon unaprijed nikoga diskvalificirati za obnašanje javne dužnosti temeljem nečega što je zakonito radio prije obnašanja javne dužnosti.

Za sve što je radio do trenutka stupanja na javnu dužnost odgovara za to zaduženim državnim tijelima, rekao je.