NEZADOVOLJSTVO

Batinić: Pupovac nije izrijekom rekao da je SDSS spreman izaći iz koalicije

13.03.2019 u 11:55

Bionic
Reading

Predsjednik saborskog Kluba HNS-a Milorad Batinić u srijedu je, tumačeći nezadovoljstvo SDSS-a stanjem i određenim potezima vladajuće koalicije te jučerašnji sastanak HNS-a i SDSS-a, kazao da čelnik te stranke Milorad Pupovac na sastanku 'nije izrijekom rekao da je spreman izaći iz koalicije'.

'Nisam naslutio i nije bila tema razgovora eventualno SDSS-ovo napuštanje vladajuće koalicije, niti je Milorad Pupovac izrijekom rekao da je spreman izaći iz koalicije. A treba li to očekivati, to trebate njega pitati', komentirao je Batinić novinarima u Saboru razgovore HNS-a i SDSS-a.

Ne stvaramo savez unutar vladajuće koalicije radi pritiska na Plenkovića

Naglasio je da te dvije stranke i saborski zastupnici manjina ne stvaraju novi savez unutar vladajuće koalicije radi političkog pritiska na premijera Andreja Plenkovića. 'Nije riječ o tome, nego o povijesno dobroj suradnji sa svim manjinskim zastupnicima. Ne vidim tu nikakvu novu frontu, kao što se očito govori', kazao je.

Na pitanje žele li pomoći Pupovcu u konfrontaciji s desnim političkim krilom, odgovorio je kako je 'Pupovac dovoljno jasan, snažan i jak da ono što smatra da Vlada eventualno nije ispoštovala prema njemu može samostalno rješavati'.

'Pupovac je dovoljno jasan i argumentiran da ne treba pomoć u lobiranju za neke stvari, poput, primjerice struje koje nema u nekim srpskim mjestima. Nema nikakve nove fronte, prvenstveno razgovaramo o građanskim slobodama i ljudskim pravima, što su teme i HNS-a i manjinskih zastupnika', poručio je Batinić.

Pupovčev 'bojkot' koalicijskog sastanka njegove su kritike na temelju argumenata

Napomenuo je kako HNS i SDSS surađuju dugi niz godina, negdje od 2001. te da se ta suradnja od tada prekidala. Pupovčev 'bojkot' jučerašnjeg sastanka svih koalicijskih partnera vidi, 'kao i uvijek do sada ako je i kritizirao', kao njegove kritike koje iznosi na temelju argumenata. 'No, na zadnjem sastanku nismo razgovarali o kojim je konkretnim problemima riječ', rekao je.

  • +5
Milorad Pupovac Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

 Upitan smatra li da Vlada radi dovoljno za nacionalne manjine, Batinić je odgovorio da 'uvijek može bolje' te dodao kako sa SDSS-m još nisu razgovarali o mogućnosti da na HNS-ovoj listi za europske izboru bude i netko iz SDSS-a.

 Inače, Pupovac jučer nije htio dodatno pojašnjavati svoje poteze poput bojkota koalicijskog sastanka, niti tumačiti svoju raniju izjavu, nakon što je u Kaštel Starom spaljena karnevalska lutka s njegovim likom, koja je to 'crta koju više ne može prijeći'. Tek je u kratko telefonski izjavio da će 'svoju poziciju pojasniti kada za to dođe vrijeme i da za sada SDSS ostaje pri izjavama danim nakon sjednice Predsjedništva stranke'.