'MARKIRALI' SUĐENJE

Barišićevi odvjetnici zaradili 5.000 kuna kazne

07.05.2013 u 13:24

Bionic
Reading

Dvojica odvjetnika bivšeg HDZ-ova rizničara i šefa carine Mladena Barišića kažnjeni su s 5.000 kuna zbog nedolaska na današnju raspravu u slučaju Fimi media koja je stoga morala biti odgođena

Sutkinja Ivana Kršul odlučila je da odvjetnici Ante Madunić i Rajko Mlinarić, koji se nisu pojavili na sudu, moraju namiriti troškove neodržanog ročišta u iznosu od 5.000 kuna.

Istom su kaznom nedavno, ali zbog neurednog pozivanja svjedoka odnosno odugovlačenja postupka, kažnjeni odvjetnici bivšeg premijera Ive Sanadera Jadranka Sloković i Čedo Prodanović te Davorin Budin, odvjetnik HDZ-a kao prve političke stranke koja se našla na optuženičkoj klupi za korupciju.

U slučaju Fimi media danas je trebao svjedočiti nekadašnji Sanaderov suradnik iz Ministarstva vanjskih poslova te državni tajnik za e-Hrvatsku Miroslav Kovačić. Suđenje se nastavlja sutra kada se na klupi za svjedoke očekuje bivši direktor Ine Tomislav Dragičević.

Optužbe za izvlačenje 70-ak milijuna kuna iz državnih institucija i tvrtki preko marketinške agencije Fimi media priznali su, osim Barišića, vlasnica agencije Nevenka Jurak i bivša HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević. Uz Sanadera jedino njegov bivši glasnogovorik Ratko Maček smatra da je žrtva političkog procesa, dok se HDZ brani tvrdnjama da regularna stranačka tijela nisu znala ništa o navodnim nezakonitostima.