UBOJSTVO KOVE

Baraba nudi milijun kuna jamčevine

23.11.2012 u 20:19

Bionic
Reading

Boksačka zvijezda Ante Bilić (29) zvani Baraba i Boom Boom, aktualni europski prvak po WBO-u u srednjoj kategoriji, ostaje u pritvoru nakon što je Županijski sud u Splitu odbio zahtjev njegova odvjetnika da za milijun kuna jamčevine zamijeni istražni zatvor u Bilicama slobodom

Europski boksački prvak pritvoren je zbog ubojstva Marijana Bilića Kovačevića zvanog Kova (43), kojega je ubio prije mjesec dana u Podstrani, s četiri hica iz pištolja. Bilić još nije iznio svoju obranu pa se jamčevini usprotivilo tužiteljstvo.


Još uvijek nije poznat motiv zbog kojega je Baraba ubio Kovu, svoga dojučerašnjeg prijatelja. Pripremio mu je klasičnu “sačekušu” i pucao u njega nakon što je izašao iz café bara Popay. Pobjegao je, a kada ga je policija pronašla, prijetio je da će se ubiti. U policiji je izjavio da je bilo “ili on ili ja”, ali to nikada nije obrazložio. U Državnom se odvjetništvu branio šutnjom. S obzirom na to da je na dan ubojstva u Šibeniku bilo zakazano ročište protiv Barabe zbog razbojstva, a Kova se trebao pojaviti kao svjedok, postoji sumnja da se u tome krije motiv.