posjet vukovaru

[VIDEO] Banožić: Život Zorana Milanovića ustrojili su Udba i partija, oni su mu posložili život na pladnju

29.04.2022 u 14:56

Bionic
Reading

Polaganjem vijenaca i svečanom akademijom u Vukovaru je danas obilježena 31. obljetnica od osnutka 3. Gardijske brigade „Kune“ koja je dala nemjerljiv doprinos u obrani Republike Hrvatske. Obilježavanju obljetnice nazočio je i ministar branitelja Mario Banožić, koji je kasnije odgovarao na novinarska pitanja

Banožiću su novinari postavili i pitanje zašto nije bio na jučerašnjoj obljetnici osnivanja 4. Gardijske brigade gdje su, između ostalih, pojavili se i predsjednik RH Zoran Milanović i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

'Imao sam previše obveza. Podržavam sve branitelje, a 4. Gardijska brigada imala je poseban značaj. To je bila udarna brigada. Branitelji razumiju zašto nisam bio tamo, a imao sam i gust raspored. Kada sljedeći put budem u Dalmaciji svakako ću se sastati s braniteljima iz 4. Gardijske brigade i razgovarati s njima. MORH im je dao podršku za sve što su trebali povodom obilježavanja obljetnice', rekao je Banožić.

Na upit kakva poruka sustavu se šalje na taj način Banožić je rekao kako je se povukao pred svim medijskim napadima kojima je bio izložen i to samo iz razloga da skine vojsku s naslovnica. Kazao je da kada je napadnut on da je napadnut i sustav te da će i dalje nastaviti raditi na taj način, prenosi Večernji list.

Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petrić

Poručio je i da ga se ne stavlja u znak jednakosti s Zoranom Milanovićem. 'Moj život je drugačiji od njegovog. Njegov život je ustrojila UDBA i partija. Oni su mu posložili život na pladnju, a sada s njega daju nešto drugo. Ne želim da me se stavlja u isti kontekst s njim. Upravo radi njega ćemo ići u izmjenu Zakona o obrani kako bih zaštitio Hrvatsku vojsku o devastacije Zorana Milanovića', rekao je Banožić.

Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petrić

Na upit o isplati dnevnica pripadnicima HV-a koji su u pratnji predsjednika Milanovića, a koje nisu isplaćene, Banožić je rekao kako će one biti isplaćene na način kako se budu dogovorili u MORH-u te da je on uvijek na strani vojnika i vojnikinja. Prema njegovim riječima problem se pojavio jer su pripadnici HV-a slani na put za koji nema zakonskog utemeljenja nego je to radio Milanović iz hira kako bi pokazao da može raditi što mu je volja. Tvrdi i kako je se on postavio ispred sustava kako bi štitio proračun kao i sam sustav ali i kako bi kao ministar obrane mogao podnijeti čisto izvješće bez obzira na „marifetluke Zorana Milanovića“. Dodao je i kako je i to jedan od razloga zašto se ide u izmjenu Zakona o obrani podsjećajući kako ga je 2013. godine donio upravo Zoran Milanović da bi kasnije sam rekao da je loš. Po riječima Banožića to pokazuje kako je Milanović donosio loše zakone.

Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petrić

Osvrnuo se i na rekonstrukciju Vlade RH u kojoj je, unatoč brojnim predviđanjima, ostao i dalje. 'U Vladu sam ušao čisto i pošteno, a između mene i predsjednika Andreja Plenkovića rekonstrukcija nikada nije bila tema. To su nametali pojedini mediji koji su i premijera pokušali uvesti u priču o rekonstrukciji. Ja sam govorio kako će predsjednik predložiti rekonstrukciju što je uspješno i učinio. Što se tiče odnosa mene i Zorana Milanovića taj čovjek mene s ovakvim ponašanjem ne zanima. Razgovaram s brojnim građanima koji mi daju podršku i kojima je svima dosta ovakvog njegovog ponašanja', rekao je Banožić.