ODBOR ZA OBRANU

[VIDEO/FOTO] Banožić pozvao Milanovića za stol, pa komentirao njegove riječi o povlačenju vojske iz Ukrajine

27.01.2022 u 11:34

Bionic
Reading

Nakon sjednice Odbora za obranu Hrvatskog sabora izjavu je dao ministar obrane Mario Banožić. Na dnevnom redu sjednice bila je nabava borbenih vozila Bradley za potrebe opremanja Oružanih snaga RH

Osvrnuo se na jučerašnje priopćenje Ureda predsjednika Zorana Milanovića oko nabave Bradleyja.

'Predsjednik bi u svom priopćenju prvo trebao reći zašto je za RH zagovarao skuplju i manje perspektivnu ponudu', rekao je, dodavši da Milanovića i dalje poziva za stol kako bi se upoznao sa svim detaljima i ne bi u javnost iznosio teme koje nisu istinite.

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpić / PIXSELL

'Evo, možemo danas nakon sjednice Vlade, da ga upoznam s letter of acceptance koje je dobio u svom zahtjevu za mišljenjem i na taj način da se upozna sa svim detaljima pa da opet ne traži kasnije ugovore i iznosi nekakve teme u javnost koje nisu istinite', poručio je ministar Banožić, prenosi N1.

Što se tiče suradnje s admiralom Hranjem, Banožić je rekao da su imali intenzivne sastanke oko nabave Bradleyja i zahvaljujući dobroj suradnji i komunikaciji došli su do jedinstvenog rješenja.

Na pitanje traži li i dalje ostavku, rekao je: 'Tražim da se poštuju zakoni.'

'Javnosti je prikazano ono što netko želi. Nalaz inspekcije je klasificirani dokument. Donesen je pravilnik o tajnosti podataka 2009. Jasno piše da inspekcijski nalaz ima oznaku tajnosti', dodao je.

  • +9
Mario Banožić i Franko Vidović nakon sjednice saborskog Odbora za obranu dali su izjave za medije Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Prokomentirao je i Milanovićevu izjavu da će, u slučaju eskalacije, povući hrvatsku vojsku iz Ukrajine. 'Sabor je tijelo koje donosi odluke kamo će se kretati vojska temeljem prijedloga Vlade i davanja suglasnosti predsjednika. Ako izostane suglasnost predsjednika, odluka se donosi dvotrećinskom većinom. Stvari su vrlo jasne i jasno je i naše članstvo u NATO-u. Imamo i nekakve obaveze', poručio je ministar obrane.