stabilizacija odnosa

Banožić: Potres oštetio vojne objekte u Petrinji u kojima su privremeno smješteni civili

07.01.2021 u 22:39

Bionic
Reading

Ministar obrane Mario Banožić izvijestio je u četvrtak kako su utvrđena oštećenja na dijelu vojnih objekata u Petrinji u kojima su privremeno smješteni civili tako da će se dio njih, u suradnji s civilnim institucijama, prvenstveno staračkim domovima, morati preseliti

"Pokušat ćemo što prije pristupiti sanaciji, petrinjska vojarna u jednom je trenutku postala spas", izjavio je ministar Banožić za N1 upitan što će biti s 400 civila koji su privremeno smješteni u vojarni.

Na pitanje kakva je situacija s dionicima domovinske sigurnosti, poručio je kako svima cilj treba biti stabilizacija odnosa, pomoć ljudima i sutra obnova. "To se sigurno neće dogoditi ako netko bude pokušavao stvari prikazati tendenciozno. Hrvatska vojska, u konkretnom slučaju, Stožer je dao operativno središte, da se u svakom trenutku zna gdje je policija, HGSS, vatrogasci”, rekao je ministar.

U prvim akcijama bilo je nužno otklanjanje građevinskog otpada, čišćenje prometnica, prebacivanje bolesnika, nabrajao je Banožić.

“Osim tih zadaća, uključili smo se u kontrolu nasipa s Hrvatskim vodama. Puno toga vojska čini, volio bih da sve to što prije završi i krenemo u obnovu. I dalje će se dijeliti humanitarna pomoć i čistiti objekti, dostavljati kontejneri, sve ono što vojska može učini sa svojom mehanizacijom”, najavio je ministar.