SANADER I MESIĆ NA KVATRIĆU

'Bandićevih projekata ne bi bilo bez Vlade'

15.05.2009 u 23:10

Bionic
Reading

Čelnici HDZ-a HSS-a i HSLS-a večeras su sa središnjeg skupa zagrebačke izborne koalicije na posve ispunjenom Kvaternikovu trgu Zagrepčane pozvali da 'ne nasjedaju na umjetno stvorenu atmosferu po kojoj je sve gotovo', nego da glasuju za 'Zagreb bez kumova'

ZAGREB - Predsjednik HDZ-a Ivo Sanader ustvrdio je da ni jednog od velikih projekata kojima se u kampanji hvali zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ne bi bilo bez Vlade. 'Veliki projekti ostvarivani su dok je gradonačelnica bila Marina Matulović-Dropulić, a za Bandića se samo čačka po ulicama i to je sve', ustvrdio je.

Biračima je poručio da u nedjelju 'ne odlučuju samo o Bandiću, Mesiću ili Posmrtnoj pripomoći, nego o načinu na koji će se u iduće četiri godine upravljati gradom'.

'U nedjelju imamo šansu smijeniti lošu vlast u Zagrebu i ne želimo si priuštiti luksuz gubljenja vremena od četiri godine', kazao je Sanader.

Gradske vlasti je prozvao jer HDZ-u nisu omogućile središnji skup na središnjem gradskom Trgu bana Jelačića.

'Neka Bandić ne misli da će mu pomoći prozirna 'finta' što središnji trg nije dao za skup ozbiljnom kandidatu, nego Stipi Tojčiću, za kojeg će glasati familija, a možda neće ni svi iz kuće', kazao je Sanader.

Predsjednik HSS-a Josip Friščić Zagrepčanima je poručio da ne nasjedaju na tvrdnje da su izbori unaprijed riješeni.

'Neki ponovno žele mali odaziv i govore kako je sve već riješeno i odlučeno. Niti je riješeno, niti je odlučeno', poručio je predsjednik HSS-a Josip Friščić, pozivajući birače da glasuju za koaliciju koja je na državnoj razini pokazala da se zna nositi s problemima.

Isto misli i predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešič. 'Nemojte ni slučajno povjerovati nekima da je gotovo! Gotovo je kad vi kažete da je gotovo', poručila je Adlešič biračima.

Naglasila je važnost izbora u metropoli, podsjetivši da je riječ o gradu u kojem živi svaki treći građanin, s proračunom od 15 milijardi kuna. 'U Zagrebu imamo svjetski prirez, a provincijski standard', ustvrdila je Adlešič, pozivajući birače da "kažu ne Holdingu kojeg neki nazivaju i 'Kum d.o.o.''.

Kandidat koalicije za zagrebačkog gradonačelnika Jasen Mesić (HDZ) biračima je poručio da im 'ne trebaju kumovi ni kumstva radi bogaćenja, a niti nezavisne liste koje se već sada dogovaraju s SDP-om'. 'Idemo u pobjedu i osloboditi ovaj grad', pozvao je Mesić, koji za svoje protivnike kaže kako 'puno zuje, a ne daju meda'.