NA KAJZERICI

Bandićev protokol preskočio građane s peticijom

27.08.2013 u 15:27

Bionic
Reading

Građanska udruge Zakaj? Za Kajzericu!, koja je 2009. godine pokrenula prvu peticiju za izgradnju vrtića i škole, uspješno prikuplja potpise sada i za uređenje parka. Peticiju sa 700 potpisa namjeravali su jutros predati gradonačelniku Milanu Bandiću prilikom polaganja kamena temeljca za školu, no kako doznajemo, plan im se izjalovio jer ih je 'protokol preskočio'. No peticiju će gradonačelniku uručiti ovih dana

'U samo mjesec dana prikupili smo preko 700 potpisa koje ćemo ovaj tjedan urudžbirani u gradu Zagrebu. Ovim putem molimo Grad da nam se na jedinoj preostaloj zelenoj oazi usred naselja, sjeverno od Bencekovićeve ulice, uredi središnji trg i park.

Parcele sa zelenom površinom su dijelom u vlasništvu Grada, a dijelom je riječ o privatnim parcelama. Cjelokupna se livada sada nalazi u području javne namjene te želimo da to tako i ostane. Kako strahujemo da bi se i tako preizgrađeni kvart i na tom mjestu mogao proglasiti građevinskom zonom, od Grada tražimo da ne mijenja postojeće urbanističke planove. Želimo da se jednom na tom mjestu uredi hortikultura kojom bi zelena oaza jednoga dana postala lijepi park i trg u kojem bi se svi građani Kajzerice mogli družiti i okupljati.

Nakon tri peticije i prikupljenih više od tisuću potpisa građana te stotinjak urudžbiranih dječjih crteža kojima smo tražili izgradnju škole i vrtića – današnjim polaganjem temeljnog kamena za školu na Kajzerici ostvareno je gradonačelničko obećanje.

Nadamo se da će se i naša druga molba i peticija uvažiti. Online verzija peticije može se potpisati ovdje.'

Ognjen Golubić iz udruge Zakaj? Za Kajzericu! pojašnjava da je skupljanje potpisa za peticiju za park na Kajzerici počelo na Dan državnosti, a budući da su skupili već preko 700 potpisa, namjeravali su peticiju danas prigodno uručiti gradonačelniku Milanu Bandiću na svečanosti polaganja kamena temeljca za školu, no nitko ih nije pozvao!