poruka oporbi

'Bandićev' Klub zastupnicima: Parlamentani rad temeljite na argumentima

18.01.2019 u 15:13

Bionic
Reading

Saborski Klub Stranke rada i solidarnosti i nezavisnih zastupnika, u petak je osudio govor mržnje i uporabu neutemeljenih i diskriminirajućih političkih kvalifikacija te pozvao sve saborske zastupnike da svoj politički rad u Hrvatskom saboru temelje na argumentima i konkretnim prijedlozima koji će poboljšati život građana

'Strategija političkog djelovanja, bez konkretnog političkog programa i konstruktivnih prijedloga u posljednje je vrijeme postala politčika platforma pojedinih zastupnika, a ponekad i cijelih klubova', poručuju iz Kluba.

Iako ne preciziraju na koga misle, razvidno je da to ide na oporbenu 'adresu' i da se referiraju na atmosferu koja je posljednih dana, ali i mjeseci, prisutna u Hrvatskom saboru i političkoj javnosti.

Govor mržnje preliva se na ulicu, žrtve nevini ljudi

'Neargumentirano optuživanje predsjednika Vlade i ministara, uz pozivanje na najranjivije skupine građana, bivše logoraše, i ponovno zlonamjerno izazivanje prijepora sa susjednim državama ne nudi nikakvo rješenje, naprotiv. Zastupnici moraju biti odgovorni u političkoj komunikacijim, jer se govor mržnje iz Sabora, često puta prelije na ulicu i žrtve postaju nevini ljudi', upozorava 'Bandićev' Klub.

Poručuje pritom kako mu nije namjera politički kvalificirati takve stavove, jer 'ako je išta poznato, to je činjenica da je taj Klub jedan od rijetkih čiji članovi ne sudjeluju u takvoj političkoj retorici'. Ideološka i svjetonazorska pitanja osobna su stvar svakog pojednca.

Navodeći kako građani-birači od zastupnika očekuju da se bore za njihov boljitak, za manje poreze, veće plaće, mirovine, dostupnu infrastrukturu, zdravstvo i bolje školstvo, iz 'Bandićeva' Kluba poručuju da svoje političke snage usmjerava upravo u tom smjeru, izbjegavajući ideološke rasprave i vrijeđanje zastupnika bez obzira iz kojeg političkog spektra dolazili.

'Naše političke snage usmjeravamo u tom pravcu, a razultati su već vidljivi na projektu Imunološkog zavoda i besplatnim udžbenicima za sve osnovnoškolce u Hrvatskoj i u realizaciji projekta Dječje bolnice u Blatu', navode iz Kluba Stranke rada i solidarnosti i nezavisnih zastupnika.