ODGOVOR MRAK TARITAŠ

Bandić: Riješit ćemo otpad za četiri godine, a dotad ćete svi dobiti kante

29.01.2018 u 13:04

Bionic
Reading

Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, odgovorio je na konferenciji za medije na prozivke da ništa nije učinio po pitanju otpada u Zagrebu. Prema njegovim riječima, Zagreb će za četiri godine dobiti centar za gospodarenje otpadom i njegovu mehaničko-biološku obradu, a u međuvremenu će svi dobiti kante

Podsjetimo, Bandića je jutros, uoči sutrašnje sjednice Skupštine Grada, na kojoj će se raspravljati o odluci o načinu pružanja javne usluge prikupljanja otpada, prozvala Anka Mrak Taritaš (GLAS) kazavši kako Zagreb kasni u priči s otpadom te kako je nespreman.

Bandić je naveo da nitko nije riješio problem otpada zadnjih 60 godina, ni država ni grad, ali da će ga morati riješiti zajedno.

'Za četiri godine napravit ćemo centar za gospodarenje otpadom i mehaničko-biološku obradu. Svaku podjelu kanti ćemo organizirati, prisežem vam. Podijelit ćemo kante, bit ćemo prvi po kantama u Hrvatskoj. Ali vi na to nećete doći', kazao je novinarima, dodavši da će doći kad je njegov auto u pitanju.

Milan Bandić održao konferenciju za medije na temu Akti gradonačelnika Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Upita da komentira gašenje Termi Zagreb, naveo je kako se terme ne gase, već tvrtka koja ih je vodila jer je Ina izgubila koncesiju.

'Upravo pregovaramo s novim partnerom i bit će to javno-privatno partnerstvo', kazao je Bandić.

  • +3
Milan Bandić prezentira kako odvajati otpad Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL