POSLUŠAO KRITIKE

Bandić ukida naplatu parkinga u potresom najpogođenijim dijelovima Zagreba

27.03.2020 u 17:22

Bionic
Reading

Nakon kritika da se unatoč potresu i dalje naplaćuje parking u najviše pogođenim dijelovima Zagreba, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ih je poslušao i odlučio obustaviti naplatu u dijelovima grada

Kako su priopćili iz Grada, prema Odluci gradonačelnika Milana Bandića, ukida se naplata parkinga na javnim površinama i u javnim garažama kojima upravlja Zagrebački holding – Podružnica Zagrebparking u slijedećim gradskim četvrtima:

  1. Gornji Grad
  2. Donji Grad
  3. Podsljeme
  4. Gornja Dubrava
  5. Sesvete

'Odluka stupa na snagu 28. ožujka 2020. i bit će na snazi sve dok se ne normalizira situacija vezana uz epidemiju koronavirusa te potres koji je zadesio Zagreb. Molimo vas da se pridržavate uputa nadležnih institucija i Stožera civilne zaštite. Budite odgovorni i čuvajte sebe i svoje bližnje te smanjite socijalni kontakt', stoji u priopćenju.

Podsjetimo, naplatu parkinga nakon potresa kritizirala je gradska oporba Među njima i HNS-ov Tomislav Stojak, koji je zatražio ukidanje napalte parkinga u cijelom gradu, ne samo zbog potresa nego i zbog opasnosti od koornavirusa za redare koji hodaju gradom i provjeravaju tko je nepropisno parkiran.

Ukidanje naplate prije neki dan tražila je i GLAS-ova Anka Mrak-Taritaš. 'Onaj minimum što je trebao napraviti jest ukidanje naplate parkiranja u Zagrebu, da se parkira na nekim drugim površinama. On odlično funkcionira kad nema nekakav ozbiljan zadatak pred sobom, ali kad treba raditi pokazuje da je on i njegov krizni stožer nedorastao tome', ustvrdila je Mrak Taritaš.

Upozorila je da u gradu imamo izvanrednu situaciju uz potres i koronavirus te da bi se sukladno tome gradonačelnik i njegov stožer trebao 'posložiti'.