sastanak u 'globusu'

Bandić prezentirao ključne ideje iz naplate parkinga po cijelom gradu. Stojak: Opet se pristupilo na neozbiljan način

26.02.2020 u 18:39

Bionic
Reading

U zagrebačkom restoranu 'Globus' održan je sastanak Milana Bandića, zagrebačkog gradonačelnika, s predsjednicima Vijeća gradskih četvrti i Vijeća mjesnih odbora na temu uvođenja naplate parkinga na području cijelog grada

Bandić je okupljene izvijestio da studiju radi Prometni fakultet i dodao da sustav naplate treba biti pravedan, provediv, racionalan i da ne smije dovesti ne smije biti povećanja cijena.

Tomislav Stojak (HNS) gradski zastupnik i član VMO Rudeš kazao je da će, prema planu kojeg je izložio Bandić, povlaštene karte vrijedit će samo za tu zonu i nigdje drugdje, a to se odnosi i za povlaštenu kartu za 1. zonu.

'Rečeno je i da će novi sustav - proširenje u prvoj fazi biti na na 1., 2. i 3. a i b zonu, a kasnije od 1.-5. zone. Prijedlog će biti upućen na razmatranje na mjesne odbore i gradske četvrti, a studija će biti dostavljena i Gradskoj skupštini. Cilj joj je uvođenje reda jer se, kako nam je prezentirano jer se nedovoljno se izmjenjuju vozila na parkirnim mjestima. Studija nije gotova, a kad bude, najavljeno je vrlo skoro, bit će objavljena', kazao nam je Stojak dodavši da je sastanku prisustvovao i Marijan Jakovljević s Prometnog fakulteta koji nije htio previše komntirati jer studija nije gotova.

Gradonačelnik je, doznajemo, naveo da će u prvoj zoni povlaštenu kartu moći kupiti samo oni koji ondje imaju prebivalište, ne i boravište jer, kako je rekao, to ljudi zlorabe.

HNS-ov zastupnik smatra kako je tema naplate parkinga po cijelom gradu vrlo ozbiljna, a da joj se danas opet pristupilo na neozbiljan način, bez iti jednog pokazatelja, analize i podatka.

'Rečeno je da se studija još radi i da je ne žele komentirati prije nego bude gotova. Pa zašto smo onda uopće imali tu temu na ovom sastanku? Ovo je neozbiljno i nedgovorno. Ne bi se u ozbiljnom gradu uopće smjelo rapravljati o uvođenju naplate parkinga na čitavim području grada prije nego su riješeni osnovni komunalni problemi s kanalizacijom i odvodnjom recimo', zaključio je Stojak.

  • +4
Tomislav Stojak na sastanku u Globusu Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic/PIXSELL