SVE ZA DOGRADONAČELNICU

Bandić 'uhljebio' supruga Sandre Švaljek!

06.02.2014 u 11:32

Bionic
Reading

Nenad Kukić zaposlen je na mjesto pomoćnika direktora Ustanove za upravljanje sportskim objektima s prvim danom 2014. godine. Njegovo postavljanje na ovu funkciju vjerojatno bi prošlo nezamijećeno da nije riječ o suprugu Sandre Švaljek, zagrebačke dogradonačelnice i desne ruke Milana Bandića

'Čini se da se u Holdingu na Badnjak puno radilo. Zaposlen je suprug dogradonačelnice, kupila se tvrtka Centar. Je li to bilo zapošljavanje na 'halo'?', upitao je Bandića Andrija Mikulić, šef zagrebačkog HDZ-a.

Gradonačelnika je ovo pitanje toliko razljutilo da je odgovarao skoro deset minuta, ali priču o zapošljavanju po rodbinskoj vezi u samom vrhu Gradske uprave nije demantirao.

'Meni nije bitno tko je čiji i tko s kim pije kavu. Osnovni kriterij je stručnost i kompetencija. Što hoćete, da mi kožu ogulite? Ja sam čovjek od krvi i mesa, sa svim svojim vrlinama i manama, ali još uvijek najbolji. Građani su to rekli', pjenio je Bandić i dodao da u Zagrebu 49 Bandića ne može dobiti posao na državnim ili gradskim jaslama.

Dok su Mikulić i Bandić polemizirali, Švaljek je samo nijemo, s vidnom nelagodom, gledala u laptop ispred sebe.

Kukić je inače magistar ekonomije i stručnjak na polju računovodstva, revizije i vlasnik tvrtke Ad Valorem

'Točno je da sam imenovan na tu poziciju. Koliko mi je poznato, za tu poziciju nije bio raspisan javni natječaj, već mi je to radno mjesto ponuđeno', kazao nam je Kukić.

Upitan je li njegovu zapošljavanju kumovala činjenica da je suprug zagrebačke dogradonačelnice, Kukić odgovara 'kako bi volio misliti da to nema nikakve veze s tim'.

Kako neslužbeno doznajemo, Kukić je 24. prosinca 2013. godine najprije zaposlen na mjesto pomoćnika direktora u Holdingovoj podružnici Upravljanje sportskim objektima koja nije bila dužna raspisati javni natječaj. S prvim danom 2014. podružnica ZGH postaje Ustanova za koju se brine Grad, a Kukić je samo prebačen s plaće u ZGH-u na plaću u Gradskoj upravi.

Švaljek cijelu situaciju nije htjela komentirati uz objašnjenje da je Bandić sve objasnio. Upitana osjeća li nelagodu zbog prozivki s govornice, dodala je kako 'nikad nije ugodno kad vas se proziva, ali da je sve čisto i jasno'.

U intervjuu Jutarnjem listu danom u proljeće prošle godine Švaljek je kao jedan od najlošijih poteza Vlade RH istaknula nastavak zapošljavanja po stranačkom ključu