ZAGREB NE MORA NIŠTA PLATITI

Bandić: Tuđe nećemo, svoje ne damo

14.11.2013 u 19:54

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je riječima 'tuđe nećemo, svoje ne damo' komentirao odluku Upravnog suda po kojoj Grad Zagreb ipak ne treba isplatiti 337 milijuna kuna Ministarstvu financija

Novinari su danas gradonačelnika Bandića pitali da komentira odluku Upravnog suda po kojoj Grad Zagreb ipak ne treba isplatiti 337 milijuna kuna Ministarstvu financija, a Bandić je odgovorio da ne zna o čemu je riječ. 'O čemu je donio pravorijek sud? Ne znam', rekao je Bandić, a nakon što su mu novinari rekli da je prije godinu dana bio spor, Bandić je dometnuo: 'Tuđe nećemo, svoje ne damo, nitko to ne treba prosuđivati, to je jasno.'

U Gradskoj Službi za informiranje novinarima su najavili da će javnost sutra o tome obavijestiti pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić.

'Večernji list' danas je objavio da Grad Zagreb neće državi morati platiti milijune kuna kako je to zaprijetilo Ministarstvo financija gradonačelniku Milanu Bandiću. Upravni sud presudio je u korist gradskog proračuna i poništio rješenje Ministarstva financija čiji je ministar Slavko Linić prije godinu dana zaprijetio da će zbog nezakonitog korištenja decentraliziranih sredstava blokirati gradski proračun kako bi naplatio 337 milijuna kuna.

Riječ je o novcu za decentralizirane funkcije, odnosno za školstvo, vatrogasce i bolnice, koji je, prema mišljenju ministra financija, Grad Zagreb trebao uplatiti državi, piše taj list.