demografski razvoj?

Bandić planira izgraditi Zagrebland, no ne zna gdje ni koliko će koštati

  • Autor: V. Mo. / Hina
  • Zadnja izmjena 20.06.2019 08:54
  • Objavljeno 20.06.2019 u 08:54
U strategiji piše kako će se Zagrebland dijelom financirati iz Europskih fondova

U strategiji piše kako će se Zagrebland dijelom financirati iz Europskih fondova

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj

Gradnja i otvorenje Zagreblanda, zabavnog parka za djecu sličnog Gardalandu ili bečkom Prateru jedna je od dvije nove mjere u području obiteljskih potpora koje je Grad Zagreb predložio u nacrtu Strategije demografskog razvoja Zagreba za razdoblje od 2019. do 2031., piše u četvrtak Jutarnji list

Riječ je o dokumentu koji je nešto kraće od godinu dana izrađivalo 19 dužnosnika i zaposlenika Grada Zagreba te pet vanjskih članova - četiri sveučilišna profesora i jedna stručnjakinja iz Državnog zavoda za statistiku, a koji je ovih dana predstavljen javnosti i upućen u javnu raspravu, navodi Jutarnji list.

Zagreb bi trebao, kako stoji u Strategiji, u narednih pet godina planirati gradnju i otvaranje “barem jednog većeg zabavnog parka za korištenje slobodnog vremena djece, mladih i njihovih roditelja. koji bi privlačio djecu-posjetitelje svojim raznovrsnim sadržajima“.

Rok provedbe ove mjere je u razdoblju od 2023. do 2025. godine, a nije poznato gdje bi trebao biti izgrađen, kako će točno pridonijeti demografskoj obnovi Zagreba i zašto se zabavni park našao medu mjerama u području nazvanom “Obiteljske potpore". Ne zna se ni koliko će koštati. U rubrici “Potrebna financijska sredstva" stoji: planirat će se u proračunu Grada Zagreba i iz sredstava fondova EU, ističe Jutarnji.

  • +8
  • +5

Ilustrativna galerija / Obilazak gradilišta Žičare Sljeme gradonačelnika Bandića i suradnika.

Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Ni za jednu od 50-ak predloženih mjera nije naznačeno koliko će koštati, tako da nije poznato koliko je financijski tešku provedba pledložene strategije. No, poznato je da je sam dokument vjerojatno najskuplji demografski dokument izrađen u Hrvatskoj: za njegovu je izradu Grad Zagreb izdvojio oko pola milijuna proračunskog novca, piše Jutarnji list.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!