STRAH O ZATVORA

Bandić ne razumije kad ga se pita boji li se da će završiti u Remetincu

20.11.2013 u 09:27

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je danas da nije bilo malverzacija s izmjenama GUP-a te da vjeruje svojim suradnicima, a sve što je napravljeno u izmjenama GUP-a bilo je sukladno Poslovniku, Statutu i pozitivnim zakonskim propisima

'Odgovorno tvrdim da je sve u izmjenama GUP-a rađeno sukladno Poslovniku o radu Gradske skupštine, Statutu Gradske skupštine i pozitivnim zakonskim propisima Republike Hrvatske, uvažavajuće interese građana grada Zagreba, pojedinačne interese, čvrsto se držeći procedure i pozitivnih zakonskih propisa i štiteći interes grada Zagreba", rekao je Bandić novinarima u povodu Uskokova pokretanja istrage protiv njegovih suradnika.

Iako Uskok nije otkrio identitet osumnjičenih, neslužbeno se doznaje da su se pod sumnjom za zlouporabe kojima su oštećeni gradski proračun i brojni potencijalni investitori, našli bivša tajnica Gradske skupštine Greta Augustinović- Pavičić, bivši pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje Davor Jelavić, šef Stručne službe gradonačelnik Vidoje Bulum, savjetnik gradonačelnika Željko Horvat i još nekoliko osoba.

Na novinarski upit boji li se da će i on biti obuhvaćen istragom i završiti u Remetincu Bandić je prvo odgovorio kako ne razumije to pitanje, a kasnije je poručio da se sve što ima za reći nalazi u jučerašnjem priopćenju.

U priopćenju Bandić tvrdi da je pokretanje Uskokove istrage zbog navodnih ilegalnih izmjena zagrebačkog GUP-a "veliko iznenađenje", jer je sve napravljeno sukladno zakonima i pozitivnim propisima.

Problematika oko izmjena GUP-a datira iz 2003. godine, a nakon verifikacije Skupštine i obavijesnih radnji u 2010. godini nisu uočene, niti je bilo ikakvih nepravilnosti, pa će se nastaviti s radom "na način kako smo to činili i do sada", navodi Bandić.

Ako se utvrdi da su bile malverzacije, hoće li on biti odgovoran, pitali su novinari, a Bandić je odgovorio kako je, kao gradonačelnik, uvijek odgovoran. "Ja sam odgovoran i kad golub crkne na Jelačić placu, ali sve je rađeno po zakonu, Statutu i Poslovniku", ustvrdio je.

Bandić je s novinarima razgovarao na Trgu bana Josipa Jelačića gdje je sudjelovao na manifestaciji "Okusi i mirisi Hrvatske", gdje u "Zagrebačkoj kući" od 18. do 20. studenoga svoje tradicionalne proizvode i jela predstavljaju Grad Zagreb i Zagrebačka županija.