GRADSKI HNS PROZIVA

'Bandić mora odstupiti jer je ponizio Zagrepčane'

14.01.2010 u 13:22

Bionic
Reading

Dragan Kovačević, predsjednik Gradskog odbora HNS-a, istaknuo je nužnost promjena u Upravi i Nadzornom odboru Zagrebačkog holdinga jer ako se to ne dogodi, smatra da nisu ni morali mijenjati Skupštinu tog sustava

'Promjena u Skupštini nije sama sebi cilj, već je cilj preuzimanje odgovornosti za upravljanje Holdingom, drugom polugom vlasti u Zagrebu', mišljenja je Kovačević. Također je rekao da je nakon imenovanja novog sastava Skupštine bilo logično da Uprava i Nadzorni odbor daju svoje mandate na raspolaganje, a osvrnuo se i na spor oko njene eventualne legalnosti. Kovačević smatra da bi u takvom raspletu situacije svejedno trebalo poslati novi Nadzorni odbor pa ako ga Trgovački sud odbije, onda bi to bio spor između njega i Ministarstva uprave. Tada to više ne bi bio lokalni problem, već problem Vlade koja bi onda morala mijenjati zakonsku regulativu.

On je ovom prigodom pozvao gradonačelnika Milana Bandića da odstupi jer je ponizio građane Zagreba pokušajem da postane predsjednikom samo pola godine nakon što su mu oni dali povjerenje za vođenje grada u novom mandatu. 'Zagreb ima ispodprosječnog gradonačelnika nego mnogi gradovi i općine ove zemlje', rekao je predsjednik GO HNS-a, dodavši da bi Zagreb u tom smislu trebao biti kotač zamašnjak.

Kovačević je naglasio da će njegova stranka u Gradskoj skupštini tražiti redizajn odnosa pozicije i opozicije da bi se točno znalo gdje se tko nalazi nakon što je Bandić izišao iz stranke, a slična sudbina čeka i njegove suradnike, te da neće prihvatiti nikakav truli kompromis između SDP-a i gradonačelnika. HNS se, naglasio je na kraju, zalaže za potpunu reorganizaciju sustava Holdinga.