prigodna čestitka

Bandić: Mladi su motor i snaga društva koja nas pokreće

12.08.2019 u 15:12

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak je čestitao Međunarodni dan mladih, poručivši kako su mladi motor i snaga društva koja nas pokreće te kako im treba kontinuirano davati podršku kroz kvalitetne projekte

"Grad Zagreb će i dalje kontinuirano davati podršku mladima i kvalitetnim projektima za njihovu dobrobit i dobrobit svih nas, jer mladi su ogledalo su našega Grada i domovine. Mladi su 'motor' i snaga društva koji nas pokreće", stoji u priopćenju gradonačelnika Bandića.

Tema ovogodišnjeg Međunarodnog dana mladih je "Transformirajuće obrazovanje", za koje gradonačelnik Bandić vjeruje da je ključ prosperiteta društva.

Međunarodni dan mladih obilježava se svake godine 12. kolovoza od 1999. godine na inicijativu Ujedinjenih naroda. Cilj je podići svijest svih građana svijeta o značenju mladih i njihovoj ulozi u društvu te usmjeravanje pozornosti na mlade koji se suočavaju s raznim kulturološkim, pravnim i sociološkim problemima.

"Diljem svijeta trenutno živi 1,8 milijarda mladih u dobi između 10 i 24 godine. U Hrvatskoj je udio mladih u ukupnoj populaciji oko 20 posto.

Naša je svakodnevna dužnost i obveza da svi oni dobiju priliku educirati se, zaposliti i ostati u Lijepoj našoj", stoji u priopćenju ureda gradonačelnika Bandića.

Dodaje se kako ujedno treba raditi i na promoviranju i populariziranju aktivne participacije mladih u društvenom i političkom životu, ali i u vrednovanju njihovih aktivnosti.