KREĆE I PROJEKT TERMI ZAGREB

Bandić kod Sveučilišne bolnice gradi park po uzoru na Bundek

07.10.2015 u 13:50

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je u srijedu da će prostor oko neizgrađene Sveučilišne bolnice do Božića urediti kao park, slično kao na Bundeku, a paralelno s time priprema se projekt gradnje Termi Zagreb

Bandić je na kompleksu Sveučilišne bolnice u Blatu najavio da će se cijelo područje, uključujući i parcelu gdje će se graditi Terme Zagreb, počistiti do Božića te će se ondje urediti park po uzoru na Bundek.

'Do Božića će biti očišćeno ovo ruglo, a u konačnici, do realizacije projekta Terme Zagreb, tu će biti park, baš kao Bundek', najavio je Bandić dodavši kako će čišćenje i uređivanje kompleksa od 105 hektara obaviti Zrinjevac, a on će, zajedno sa suradnicima, jednom tjedno provjeravati tijek radova.

Što se tiče projekta Terme Zagreb, Bandić je rekao da će za mjesec dana biti predstavljeni detalji s hodogramom i dinamikom aktivnosti, te strateškim partnerom.

Na Bandićevu najavu odmah je reagirao predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić, koji je na radiju Yammat FM ustvrdio da Zagreb 'postaje grad lažnih obećanja i propalih projekata', rekavši da se zapravo 'ne događa se ništa, samo iluzija da se nešto stvara'.

Bernardić je podsjetio na neispunjena obećanja u vezi zemljišta Zagrepčanke i Gredelja, denivelacije Rotora, Šarengradske, lakošinske i podzemne željeznice, kampa na Sveticama, dodavši kako se Trg Franje Tuđmana uređuje 'duže nego što je trajao Domovinski rat'.

Konstatirao je da gradska imovina propada i kao primjer naveo Svetice, upitavši gdje su tu Hrvatski nogometni savez i Bandić, jer su radovi na nogometnom kampu trebali početi 1. listopada. 'Zemljište stoji devastirano i zapušteno, a sportaši i građani ne mogu tamo ništa raditi', rekao je Bernardić.