DRAMA OKO HIPODROMA

Bandić: Imati konja je trošak, a imati privatnog konja je privatni trošak

  • Autor: M. Šu.
  • Zadnja izmjena 04.06.2019 11:26
  • Objavljeno 04.06.2019 u 11:07
Milan Bandić rado se slika s konjima

Milan Bandić rado se slika s konjima

Izvor: Pixsell / Autor: Grgur Zucko/PIXSELL

Sjednica zagrebačke Gradske skupštine počela je u utorak prijedlogom Kluba gradskih zastupnika SDP-a i Naprijed Hrvatska - Progresivni savez da se u dnevni red uvrsti zaključak kojim bi se Skupština usprotivila zatvaranju Hipodroma, na što im je gradonačelnik Milan Bandić poručio da "očito više vole konje nego on, koji radi kao konj".

U prijedlogu su tražili od gradonačelnika da se u roku 30 dana od dana njegova donošenja očituje o namjeri Zagreba da Hipodrom raskine sve trenutno važeće ugovore s vlasnicima konja koji su tamo smješteni.

Kao razlog za stavljanje te točke na dnevni red po hitnoj proceduri predstavnik Kluba gradskih zastupnika SDP-a i Naprijed Hrvatska - Progresivni savez Matej Mišić naveo je informaciju da su svi konjički klubovi i vlasnici konja od Grada primili obavijest da najkasnije do 1. prosinca moraju preseliti svih 147 konja, koji su na Hipodromu.

To je suprotno Zakonu o sportu, a moglo bi izazvati štetne posljedice za budućnost konjičkog sporta u Zagrebu i Hrvatskoj, ustvrdio je Mišić te zatražio donošenje predloženog zaključka po hitnoj proceduri zbog dugogodišnje tradicije konjičkog sporta na Hipodromu i neizvjesnosti koju je izazvala takva najava Gradske uprave.

Bandić im je odgovorio neka dopuste gradonačelniku da radi svoj posao rekavši: "Očito više volite konje nego ja koji radim kao konj".

Na sjednici Skupštine Bandić je, prenosi N1, izjavio kako je 'imati konja trošak, imati privatnog konja je privatni trošak, a hobi i ljubav koštaju'.

Poručio je kako neće dopustiti da privatni hobisti, koji imaju svoje konje, drže pola milijuna kvadrata na Hipodromu, jer "svaki hobi se plaća".

Ustvrdio je kako su problem tri privatnika i 13 konja koja su u vlasništvu Hipodroma, što će riješiti u idućih mjesec dana premještanjem konja u dva kluba u Čehima i Mlaki.

Podsjetimo, prošlog petka korisnici zagrebačkog Hipodroma dobili su obavijest da se moraju iseliti do kraja prosinca. Gdje bi se trebali preseliti, zasad nije poznato.

U ime Kluba gradskih zastupnika SDP-a i Naprijed Hrvatska-Progresivni savez Zvane Brumnić pozvao je Bandića da podrži peticiju građana Struga, koji su zatražili čišćenje nelegalnog otpada i odvodnog kanala, te izgradnju nogostupa i dječjeg igrališta.

  • +13
  • +10

Prosvjed građanske inicijativa MO Petruševec ispred Starogradske vijećnice zbog doseljavanja romskih obitelji

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Bandić je istaknuo da se svaka dva tjedna sastaje s predsjednicima vijeća mjesnih odbora i direktorima gradskih komunalnih tvrtki, a idući sastanak bit će krajem tjedna.

Prijedlozi Kluba SDP-a i Naprijed Hrvatska-Progresivni savez nisu uvršteni u dnevni red jer za njih nije bilo dovoljno ruku, kao ni za prijedlog da se s dnevnog reda izbaci točka o zaduživanju Zagreba kod Privredne banke za 350 milijuna kuna namijenjenih za kapitalne investicije.

Na sjednici Skupštine prisegnuo je Zlatko Nikolić, koji je u Radničkoj fronti zamijenio zastupnicu Miljenku Ćurković, koja je stavila mandat u mirovanje iz osobnih razloga.

  • +6
  • +3

Sjednica Gradske skupštine

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!