GRADSKO VIJEĆE SPLITA ZAKLJUČILO MANDAT

Baldasar u Kerumovom stilu: Nije došao braniti ni svoj izvještaj o radu

29.03.2017 u 12:57

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, koji zbog neizglasavanja gradskog proračuna koncem ovog tjedna odlazi sa svoje dužnosti i posao prepušta Vladinom povjereniku, izbjegao je dolazak na posljednju sjednicu Gradskog vijeća, premda je jedna od točaka bio upravo njegov izvještaj o radu u prošloj godini

Situacija je neugodno podsjetila na doba Željka Keruma, koji također nije navraćao u gradsku vijećnicu kada je trebao obrazložiti što je radio kao gradonačelnik.

'Ovo je točka na 'i' četverogodišnje najgore vlasti u povijesti Splita. Da se gradonačelnik uopće ne pojavi, pa to je opće ruglo', zdvajala je nezavisna vijećnica Maja Dvornik.

O Baldasarovom izvješću na koncu se nije ni raspravljalo - njemu bliski Ivica Grubišić glasovao je za, Dvornik protiv, a svi ostali bili su suzdržani.

Velik broj splitskih vijećnika silno je iznerviralo što je RTL-ov urednik Zoran Šprajc u svojoj emisiji od utorka objavio njihove fotografije i objasnio da su odgovorni jer splitski studenti ove godine nisu dobili obećane stipendije.

HDZ-ov Hrvoje Marušić optužio je Šprajca za 'nezabilježen postupak stavljanja vijećnika na stup srama' i omalovažavanje grada i građana, Jure Šundov iz HGS-a predložio je javnu reakciju, a predsjednik Gradskog vijeća Boris Ćurković (SDP) smatra da je Šprajc 'dobio šalabahter' i da će se po njegovom idućem gostu vidjeti od koga.

Na koncu je, prije formalnog fotografiranja za kraj mandata, odlučeno da će se sastaviti pismo RTL-u.

Treba kazati da RTL-ov urednik nije bio u krivu: koncem prošle godine i prije pada proračuna gradski vijećnici pobrinuli su se za odluku kojom će oni i njihove stranke nastaviti primati novac i u 2017. godini, dok im studenti i njihove stipendije nisu ni pali na pamet.