O NAPADU NA SRBE U SPLITU

Baldasar: To su budale!

05.09.2013 u 14:21

Bionic
Reading

'To je vandalski, huliganski čin. Ukratko, to su budale', reagirao je gradonačelnik Splita Ivo Baldasar na vijest da su u noći sa srijede na četvrtak napadnute prostorije na Mažuranićevom šetalištu koje koristi Vijeće srpske nacionalne manjine u Splitu. Nešto iza ponoći razbijeno je staklo i ubačena pirotehnička naprava. Ozlijeđenih nije bilo, a splitska policija je već petnaestak minuta kasnije privela dvojicu mladića

'I meni je kao i cijeloj javnosti jasno da je vjerojatni povod situacija u Vukovaru, ali mi smo u Splitu i radi se o našim sugrađanima. Oni uredno koriste prostore koje im je dodijelio grad, jednako kao i niz drugih nacionalnih manjina u gradu i niz drugih udruga. Svaki ovakav čin je za osudu i moramo zaštititi naše sugrađane', kazao je Baldasar.

'Dalje ne bih išao jer bi sve ostalo bilo ponovno vraćanje na nacionalne osjećaje, na gluposti... Ne, ne mislim da su nacionalni osjećaji glupost, nego je glupo ovako reagirati. To su, ponavljam, naši sugrađani', naglasio je splitski gradonačelnik.

Očekuje da će splitska policija brzo i efikasno odraditi svoj dio posla, a tvrdi i da 'zna pozadinu i tko huška'.