ZAFRKNUO GA KERUM

Baldasar javnom garažom kupio glas, ali opet izvisio

23.12.2014 u 16:09

Bionic
Reading

I četvrti pokušaj neslavno je propao: splitski gradonačelnik još jednom nije uspio okupiti kvorum kako bi na sjednici Gradskog vijeća progurao natječaj za davanje Turističke palače na Rivi na 20-godišnje 'plodouživanje' privatnim investitorima

Sjednica splitskog parlamenta prije je završila nego što je uopće i započela: u vijećnici se okupilo 17 od ukupno 35 vijećnika. Vladajuća koalicija, satelitske nezavisne liste i bivši desničar Damir Ćosić Roda, kojemu je u zamjenu za glas Baldasar obećao izgraditi javnu garažu u njegovom kvartu Sućidar.

Nije pomoglo jer ga je izdao Željko Kerum i njegov HGS. Očekivalo se da će se barem dio njegovih ljudi pojaviti na sjednici i tako držati kvorum, a onda teatralno glasati protiv plodouživanja. No sam Kerum se uoči nastavka sjednice oglasio priopćenjem u kojemu je objasnio da se protivi ovakvom načinu uređenja devastiranog objekta u srcu grada. Vjerovali ili ne, bivši splitski gradonačelnik odjednom je pokazao brigu za splitske javne prostore pa je predložio da se Turistička palača sruši i na njezinom mjestu uredi 'gradski perivoj'.

'Žao mi je zbog ovoga, ali to je tako. Takva je politika. Nastavit ćemo...', komentar je Ive Baldasara, koji je već najavio da će sazivati sjednice Gradskog vijeća 'sve dok odluka o Turističkoj palači ne prođe'.

Novi, peti pokušaj vjerojatno će se održati negdje početkom siječnja.