SDP-OV POBJEDNIK IZBORA U SPLITU

Baldasar: Drugi oko Ivaniševića vuku konce

20.05.2013 u 00:35

  • +7

Izborni stožer SDP-a

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Bionic
Reading

U stožeru Ive Baldasara, kandidata SDP-a, HNS-a i HSU-a za gradonačelnika Splita, opće veselje: između čestih javljanja uživo za tri nacionalne televizije, dosta se pjevalo, najčešće neslužbena himna kampanje 'Ludo more'. U jednom trenutku, čini se, SDP-ovci su se zbilja ponadali da će se u drugom krugu naći Željko Kerum, računajući da bi se Baldasar s njime lakše obračunao, no zadovoljni su jer s velikih desetak posto prednosti idu u bitku s HDZ-ovim Vjekoslavom Ivaniševićem

Pred sjedištem SDP-a na Bačvicama razvijen je veliki transparent 'Split je bitan', a u gužvi unutra našla su se čak dvojica ministara, Branko Grčić i Arsen Bauk. Ranko Ostojić, Splićanin u Vladi, nije primijećen - no zato je s oduševljenjem dočekana SMS poruka koju je iz bolnice poslao Marin Jurjević.

Ivanišević je u jednom trenutku već bio objavio da je njegova pobjeda u drugom krugu 'formalnost' jer će 'skupiti glasove desnice, dok su svi oni koji su željeli glasovati za Baldasara to i napravili'. Arsen Bauk se samo nasmijao i te izjave označio 'u najmanju ruku utegnutima', dok sam Baldasar tvrdi da će se tek sada vidjeti prava razlika između SDP-a i HDZ-a.

'S tim da Ivanišević nije tipični predstavnik HDZ-a. Drugi oko njega vuku konce', kazao nam je SDP-ov kandidat. Tvrdi da njegova lista ima znatno veći koalicijski potencijal od HDZ-ove, a očito je da u drugom krugu želi privući glasove iznenađenja izbora, nezavisne Marijane Puljak, kao i one koji su otišli listi Ivana Grubišića, pa čak i Anđelke Visković.

'Čovjek pokušava biti fin i kulturan, ali ako želiš biti vođa, moraš blokirati ljude oko sebe koji vrijeđaju na osobnom nivou, klevetama i pljuvanjem', kazao je Baldasar, osvrćući se na HDZ-ovu kampanju u kojoj su ga proglasili dezerterom.

'Na temelju iskustva u iduća dva tjedna očekujem prljavu kampanju, ali ja ću se ponašati kao i do sada. Neka građani odluče, a oni koji podržavaju drugu opciju neka se zamisle i preispitaju što žele od buduće vlasti. Ja osobno neću se spuštati na taj nivo, mislim da je vrijeme crvenih i crnih davno iza nas', kazao je Baldasar za tportal.