SJEDNICA VRHA HDZ-a

Bačić: Srbija se pokušava iz pozicije agresora postaviti u poziciju žrtve

23.05.2022 u 16:46

Bionic
Reading

U ponedjeljak je održana zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. Predsjednik saborskog Kluba HDZ-a Branko Bačić dao je izajvu za medije nakon sjednice.

Reako je da je Hrvatska prošle godine bilježila rast BDP-a unatoč krizi te da je zabilježen i rast plaća, broja zaposlenih… Na sjednici se govorilo i REpowerEU zelenoj tranziciji, izvijestio je Bačić, prenosi N1.

Osvrnuo se i na posjet predsjednika Europskog Vijeća Charlesa Michela u BiH.

“Dolaskom predsjednika Europskog vijeća, a na poticaj predsjednika Vlade, učinjen je bitan iskorak”, istaknuo je Bačić.

Bačić je komentirao i napad navijača na policijace do kojeg je došlo u suboru navečer.

“Takav napad je neprihvatljiv, dosad nezabilježen. Ne može se očekivati da policija rješava sve socijalne probleme. Potrebno je uspostaviti razgovor između svih sudionika u tom sportu i prevenirati takve događaje jer kad se dogode, represivni aparat mora reagirati”, naglasio je.

Osvrnuo se i na optužnice koje je Srbija podignula protiv četiri hrvatska generala.

“Srbija ne može i ne smije svoju jurisdikciju širiti izvan Srbije, na prostor republika bivše države. Takvo postupanje vodstva Srbije je neprihvatljivo”, kazao je Bačić.

“Ako postoje prijepori, istrage, izvidi, a koji se dotiču hrvatskih građana, još 2018. godine smo jasno rekli da se bilo kakvi podaci koji bi upućivali na možebitna kaznena djela, da se izvole dostaviti RH. Hrvatska se s time može nositi. Ovako, to ne prihvaćamo, hrvatska vlada stoji iza svojih četiri pilota i nema govora o njihovom procesuiranju. Ako postoji, ja takve informacije nemam”, poručio je predsjednik saborskog Kluba HDZ-a.

Dodao je da se “Srbija pokušava iz pozicije agresora postaviti u poziciju žrtve”.

Osvrnuo se i na govor predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Glini, navodeći da je to bio huškački govor.

“Hrvatska nije nikog ubijala, Hrvatska je imala pravo osloboditi svoj teritorij i tu nema dileme”, zaključio je Bačić.