NAPOKON SE OGLASILA

Dalić: Oporba treba zapaliti svijeću na Kamenitim vratima

25.02.2018 u 08:31

Bionic
Reading

'Predstavnici oporbe trebaju otići na Kamenita vrata, zapaliti svijeću i zahvaliti što su imali sreće da nisu morali rješavati ovaj problem', komentirala je potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić zahtjev oporbe za njezinom smjenom

'Predstavnici oporbe trebaju otići na Kamenita vrata, zapaliti svijeću i zahvaliti što su imali sreće da nisu morali rješavati ovaj problem. A, što bi u tom slučaju bilo s radnim mjestima, dobavljačima, poreznim prihodima, gospodarskim rastom, možemo vrlo jasno razaznati temeljem kompetencija, ideja i rješenja koje je oporba pokazala u proteklih godinu dana – ne bi ih bilo', izjavila je Martina Dalić za Večernji list.

Podsjetimo, posljednjih dana kruži informacija kako su SDP i Most sklopili dogovor oko zajedničkog rušenja Martine Dalić.

Oba tabora to negiraju, no ne negiraju nezadovoljstvo radmom ministrice zbog krize u Agrokoru i ostavke izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka.

  • +14
Ante Ramljak i Martina Dalić na Odboru za gospodarstvo Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja kazao  kako Martina Dalić nije prioritet djelovanja njegove stranke, ali Most mora reagirati na događaje zadnjih dana oko Agrokora.

Vjeruje da je hrvatskoj javnosti, ali i premijeru, 'koji je čovjek svezanih ruku' jasno da, nakon svega, Dalić ne može ostati potpredsjednica Vlade.

'Posljednja tri mjeseca mi u SDP-u ponavljamo da je u Agrokoru na djelu legalna pljačka koju je omogućio HDZ, Plenković, Dalić i ostatak te ortačke skupine. Naš stav je jasan: iz Agrokora se dosad izvuklo 150 milijuna eura, a radna mjesta su ugrožena, stoga premijer mora otići. Opoziv Vlade je nužan, isto kao i opoziv Martine Dalić i to je danas svima jasno', rekao je šef SDP-a Davor Bernardić u subotu.