rekonstrukcija hdz-a

Bačić na zanimljiv način komentirao Kovačevu poruku protiv Plenkovića

19.07.2019 u 16:41

Bionic
Reading

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić ustvrdio je u petak da nijedna hrvatska stranka nije dosegla razinu unutarstranačke demokracije kao HDZ, čime je prokomentirao izjavu Mire Kovača da stranci za pobjedu na sljedećim izborima, osim rekonstrukcije Vlade, treba i rekonstrukcija HDZ-a

"Kovač je to očito izrekao na tragu svog nastojanja da se neke stvari u HDZ-u promijene, međutim, mislim da mu je premijer odgovorio da je rekonstrukcija Vlade kako bi se ustabilio HDZ. Vjerujem da ćemo s rekonstrukcijom otkloniti bilo kakve aluzije da je HDZ podržavao određene nezakonitosti koje predstavljaju opterećenje rada Vlade. Pri tome ne tvrdim da su ministri koji su smijenjeni počinili bilo kakvu nezakonitost ili nepravilnost, ali je činjenica da su određena događanja uklonila fokus s vrlo uspješnih rezultata Vlade i da se više govorilo o odstupanjima pojedinih ministara", rekao je Bačić.

Nije htio odgovoriti je li Kovačeva poruka bila uperena protiv Plenkovića poručivši - neka Kovač to objasni jer ne bi htio biti njegov glasnogovornik.

Na pitanje jesu li Kovač ili Davor Ivo Stier opasnost za Plenkovića, Bačić je odgovorio da je HDZ demokratska stranka.

"Nijedna stranka u Hrvatskoj nema ovako dosegnutu razinu unutastranačke demokracije koju ima HDZ. Jaka smo stranka koja se može nositi s takvim izjavama naših uvaženih članova", ustvrdio je.

Podsjetio je pritom na primjer SDP-a, kada je zbog kritiziranja čelnika stranke Predsjedništvo odmah suspendiralo četvero uglednih članova.

"Mi to ne radimo, mi smo toliko jaki da se s takvim stavovima možemo nositi, premda se može postaviti pitanje koliko je to oportuno u trenutku kada se Vlada rekonstruira", kaže Bačić.

Na novinarsku opasku da oni izbacuju članove i bivše predsjednike kada kritiziraju HDZ, Bačić je naglasio da govori o trenutačnom stanju HDZ-a, čiji je predsjednik Andrej Plenković.

"A ono što je učinio Darko Milinović, ako to nije bilo za izbacivanje... Njega je izbacio Visoki sud časti zbog toga što je napravio pobunu u središnjici HDZ-a, koja još uvijek nije viđena u radu političkih stranaka u Hrvatskoj. Iako je Dado Milinović moj prijatelj, ja mu takvo ponašanje također ne bih oprostio premda nisam član Visokog suda časti", rekao je Bačić.