KOSOR NA HRVATSKOM RADIJU

'Bačić je sam tražio da ide u Sabor'

25.01.2010 u 16:24

Bionic
Reading

'Državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Branko Bačić nije smijenjen, već je na svoj prijedlog prebačen na funkciju saborskog zastupnika', kazala je premijerka Jadranka Kosor u emisiji 'Kako vlada Vlada' na Hrvatskom radiju

Podsjetimo, na današnjem Predsjedništvu HDZ-a odlučeno je da Mladen Barišić, šef HDZ-ova Odbora za marketing, ravnatelj Carinske uprave i bliski prijatelj Ive Sanadera, bude smijenjen s dužnosti stranačkog rizničara, a uz njega maknut je i Bačić. Međutim, Kosor je ustvrdila da Bačić nije maknut, već je na svoj prijedlog premješten jer 'ne može istovremeno obavljati dvije zahtjevne funkcije – državnog tajnika u MMPI i glavnog tajnika HDZ-a'.

'Ne radi se o micanju zato što su to nečiji ljudi. Sve promjene su napravljene zbog jačanja stranke', kazala je Kosor.

Govoreći o poslovima države s Fimi Mediom koja je u vlasništvu Neveneke Jurak, premijerka je ustvrdila 'da ne zna ni za kakve poslove države s tom tvrtkom, pa kao takvi nikakvi poslovi s njom nisu ni zaustavljeni'.

'Donedavno nisam znala ni za tu tvrtku, a ni za gospođu koja joj je vlasnica', istaknula je Kosor.

'Čelična dama', kako joj tepaju bosanski mediji, još jednom je ponovila da nikakve prijetnje nije dobila od prvog čovjeka Croatia osiguranja Hrvoja Vojkovića, a sve one koji znaju za bilo kakve nečasne poslove u toj tvrtki pozvala je da prijave nadležnim tijelima.

'U unutarnje stvari HSLS-a se nećemo miješati, ali neću dopustiti da se ičije prljavo rublje prelama preko mojih leđa. Svaku odluku koju HSLS donese mi ćemo poštivati, a o tome ćemo raspravljati na užem kabinetu Vlade', rekla je Kosor.

Za državnog tajnika Mladena Bajića ustvrdila je da 'dobro radi svoj posao te da ga nema potrebe mijenjati'.

'Ne znam kako će oporba obrazložiti njegove razloge za smjenu', kazala je premijerka.

Iako je tunel Sv. Ilija prije nekoliko dana probijen, čini se da će njegovo otvaranje ipak malo pričekati jer Kosor u emisiji nije ostavila dojam nekoga tko ima viška novca u blagajni. Za razliku od stanovnika Zabiokovlja, razloga za osmijeh mogli bi uskoro imati stanovnici Hvara, koji bi konačno na uvid mogli dobiti ugovor koji je s Orco grupom sklopljen za Sunčani Hvar.

'Zalagala sam se da se na internetu objavi ugovor s INA-om, koji je na koncu i objavljen. Što se mene tiče, može se objaviti i ovaj s Orco grupom', zaključila je premijerka.

Na novinarsko pitanje hoće li Vlada pomoći radnicima poljoprivredno-prehrambene tvrtke "Đakovština", nad kojom je danas otvoren stečaj, Kosor je rekla da radnici nisu krivi za to što se dogodilo u toj tvrtki ali da im Vlada nažalost ne može pomoći jer za to nema sredstava. "U 'Đakovštini' je počinjena pljačka robnih zaliha, zbog čega će se tražit hitna kaznena odgovornost i preispitivanje propusta u sustavu koji su dopustile da se takvo što dogodi", rekla je premijerka.