POKUŠAJ DISTANCIRANJA

Bačić: 'Bandićevci' ne glasaju uvijek za zakone koje predlaže Vlada

  • Autor: S. S./Hina
  • Zadnja izmjena 08.01.2019 16:04
  • Objavljeno 08.01.2019 u 16:04
Branko Bačić

Branko Bačić

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru izjavio je u utorak u Dubrovniku kako vladajuća većina u Saboru ima 77 zastupnika, a svi drugi zastupnici, pa i oni koji su se priključili radu kluba Stranke rada i solidarnosti Milana Bandića nisu dio vladajuće većine

Bačić je napomenuo kako unutar Bandićeve stranke zastupnici mogu glasovati po savjesti. 'U nekoliko sam se glasovanja uvjerio da, premda je porastao broj članova Bandićeva kluba, oni nisu glasovali za zakone koje predlaže Vlada. A imali smo i slučajeve da su neki zakoni dobili podršku pojedinih predstavnika oporbe', objasnio je Bačić.

Razlog jačanju Bandićevoga saborskog kluba vidi u lošem radu vodstava stranaka iz kojih nezadovoljni zastupnici prelaze u neki drugi klub ili pak postaju nezavisni zastupnici. Dodao je kako je, ako postoji ikakva naznaka ili dokaz političke korupcije, nužno da DORH ispita svaki slučaj.

'Za mene je to neprihvatljivo. Ako bi se to dogodilo, bilo bi iznimno štetno za hrvatsku politiku i političare, i to bi trebalo najoštrije sankcionirati. O tome nemam dokaza pa ne mogu ocjenjivati i presuđivati', rekao je Bačić te pozvao DORH da postupi po prijavi predsjednika HSS-a Kreše Beljaka i čim prije izvijesti javnost je li u prijelazu Mladena Madjera iz kluba HSS-a u klub Stranke rada i solidarnosti bilo političke korupcije.

Komentirajući izlazak saborskog zastupnika stranke Reformista Darinka Dumbovića iz kluba Stranke rada i solidarnosti Bačić je istaknuo kako Dumbović i dalje podupire vladajuću većinu.

  • +7
  • +4

Bandićevi saborski zastupnici

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Bačić je najoštrije osudio objavu na facebooku Ivana Đakića, sina saborskog zastupnika Josipa Đakića (HDZ), koji je "čestitao" Srbima Božić fotografijom ustaše koji drži odrezanu glavu četnika, te je rekao kako će HDZ zato pokrenuti stegovni postupak.

'U Hrvatskoj postoji trodioba vlasti i ne možemo i ne smijemo se kao političari miješati u rad pravosuđa. Ukoliko državno odvjetništvo ocijeni da je riječ o kaznenom djelu širenja međunacionalne netrpeljivosti, dužno je protiv Đakića pokrenuti postupak', rekao je Bačić, koji je sudjelovao na konferenciji za novinare dubrovačko-neretvanskog HDZ-a.

  • +2

Josip Đakić

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Bačić se osvrnuo na 2018. rekavši kako se u Dubrovačko-neretvanskoj županiji ostvaruju projekti vrijedni sedam milijarda kuna, u najvećem dijelu iz EU fondova, državnog proračuna ili javnih tvrtaka, a kao najvažnije projekte dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić istaknuo je gradnju Pelješkog mosta, rekonstrukciju dubrovačke Zračne luke i izgradnju studentskog doma u Dubrovniku.

Dobroslavić je najavio da će ove godine u Metkoviću u zgradi koju je županiji darovalo Ministarstvo državne imovine početi gradnja dnevne bolnice, koja će ove godine možda biti i završena.

  • +10
  • +7

Branko Bačić

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

'Očekujemo građevinsku dozvolu do 20. siječnja. Imamo 50 milijuna kuna osiguranih EU sredstava. Dnevna bolnica će biti veliki iskorak, ali neće riješiti problem dijagnostike. Čekamo promjenu pravilnika', rekao je Dobroslavić te najavio i zajednički hitni bolnički prijam.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!