TEHNIČKI PROBLEMI

Avion Croatia Airlinesa sletio bez jednog kotača

13.08.2013 u 14:21

Bionic
Reading

Nakon polijetanja zrakoplova Airbus 319 na današnjem redovitom međunarodnom letu Croatia Airlinesa iz Pule u Frankfurt (OU 4404) došlo je do indikacije tehničkog kvara na sustavu za hidrauliku, priopćili su iz Croatia Airlinesa

Zbog preventivnih razloga odlučeno je da se zrakoplov preusmjeri u Zagreb, gdje se nalazi tehničko središte Croatia Airlinesa te je zrakoplov sletio u ZL Zagreb oko 13 sati i 40 minuta.

Iz CA-su izvijestili kako sigurnost 106 putnika i šest članova posade na tom letu ni u jednom trenutku nije bila ugrožena. Piloti su striktno primijenili predviđenu sigurnosnu proceduru. Prema međunarodnim zrakoplovnim standardima ovakvi se događaji smatraju tehničkim slijetanjem te nije riječ o prisilnom slijetanju.

Nakon što je uočen tehnički kvar, pilotska posada je o tome obavijestila aerodromsku kontrolu leta te ZL Zagreb, zbog čega je ZL Zagreb, ističu iz CA-a, u skladu sa svojim procedurama, preventivno pokrenula svoje službe, iako nije bilo potrebe za bilo kakvom reakcijom.

Djelatnici tehničkih sektora Croatia Airlinesa obavit će detaljan sigurnosni pregled zrakoplova, koji je privremeno povučen iz prometa. Putnici s leta OU4404 tijekom dana bit će prevezeni do Frankfurta zamjenskim zrakoplovom danas oko 16 sati.

Croatia Airlines ispričava se putnicima zbog poremećaja u planiranom putovanju.