BEZ DOZVOLE

Automobilom sletio s ceste i lakše se ozlijedio; zaradio je 40 dana zatvora

07.10.2019 u 13:54

Bionic
Reading

U četvrtak, 3. listopada oko 9 sati, na novljanskom području u mjestu Paklenica, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom

Kako navodi policija, do nesreće je došlo kada 40-godišnji vozač s područja Novske, osobnim vozilom kutinskih registracija nije prilagodio brzinu kretanja i stanju ceste uslijed čega je izgubio nadzor nad vozilom, sletio u odvodni kanal i lakše se ozlijedio.

Izvršenom provjerom utvrđeno je da je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom „B“ kategorije. Kako se radilo o ponavljaču prekršaja, tj. o recidivistu, uhićen je i sljedećeg dana doveden na nadležnom općinskom sudu koji ga je kaznio kaznom zatvora u trajanju od 40 dana, novčanom kaznom od 1500 kuna i izrekao zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom "B" kategorije u trajanju od 12 mjeseci, nakon stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom.

Jednako tako, u nedjelju 6. listopada oko 16 sati u Popovači, policijski službenici su zaustavili neregistrirani i neosigurani automobil na kojemu su se nalazile nepripadajuće kutinske registarske pločice, a kojim je upravljao 59-godišnjak s područja Popovače pod utjecajem alkohola od 1,43 promila, za vrijeme dok mu je istekao rok važenja vozačke dozvole i ne koristeći sigurnosni pojas. Kako je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, vozač je smješten u posebne prostorije nadležne policijske postaje. Protiv vozača nadležnom Općinskom sudu biti će podnijet optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja, a zbog kaznenog djela krivotvorenje isprave, nadležnom općinskom sudu biti će podnesena kaznena prijava.