u Minneapolisu

Automobilom se zaletio u proturasističke prosvjednike, umrla žena

14.06.2021 u 17:06

Bionic
Reading

Jedna žena je poginula, a tri osobe lakše su ozlijeđene u nedjelju navečer u Minneapolisu kada se neimenovani muškarac automobilom zaletio u skupinu antirasnih prosvjednika, objavila je u ponedjeljak mjesna policija.

Okupljeni su prosvjedovali protiv smrti Afroamerikanca kojeg su početkom lipnja ubili policajci u tom gradu u kojem je ubijen i George Floyd, čija je smrt potaknula masovne proturasističke prosvjede u SAD-u i širom svijeta,

Prosvjednici su vozača, bijelca, izvukli iz automobila i zadržali ga do dolaska policije, po fotografijama objavljenima na društvenim mrežama i priopćenju policije.

Jedna prosvjednica prebačena je u kritičnom stanju u lokalnu bolnicu gdje je preminula. Još tri osobe zadobile su lakše ozljede.

Vozač je bio možda pod utjecajem droga ili alkohola u trenutku počinjenja djela, smatraju istražitelji.

Prosvjednici su demonstrirali zbog smrti Winstona Smitha Jr., Afroamerikanca kojeg su 3. lipnja ubili šerifi pokušavajući ga privesti.

Policija tvrdi da je ubijen u razmjeni vatre i da su mu u automobilu pronašli pištolj i streljivo. Njegova suputnica tvrdi da nije bio naoružan.