nije teroristički napad

Šok u Londonu: Autom se zaletio u pješake kod Prirodoslovnog muzeja, ozlijeđeno 11 osoba

07.10.2017 u 16:29

Bionic
Reading

U naletu vozila na pločnik u Londonu u blizini Muzeja prirodoslovne povijesti ozlijeđeno je više pješaka i jedan je muškarac uhićen, prenose britanski mediji. Kako prenosi Reuters, incident u kojem je ozlijeđeno 11 osoba, nije povezan s terorizmom

Policija je incident u londonskoj četvrti South Kensington opisala kao sudar, a nakon očevida policija je poručila da nije povezan s terorizmom. Radilo se o prometnoj nesreći, poručili su.

Policija je potvrdila da su mnogi ozlijeđeni, a kako je naknadno javila londonska Hitna pomoć, na mjestu događaja tretirano je 11 ozlijeđenih pješaka. Devet ih je odveženo u bolnicu. Radi se uglavnom o ozljedama nogu i glave.

'Hodali smo blizu Prirodoslovnog muzeja kad smo začuli zvukove poput pucnjeva. Nakon toga prošli smo pored područja gdje se dogodio incident i vidjeli smo muškarca kojeg su drugi držali na tlu, te mnogo ljudi koji su zvali policiju', kazao je jedan očevidac za Press Association.

'Čini se da nije bilo mnogo ozlijeđenih, nekoliko je osoba sjedilo uz cestu, ali više su izgledali u šoku nego ozbiljno ozlijeđeni', rekao je taj očevidac.

Obližnji muzeji i postaje podzemne željeznice su evakuirani, a zatvorene su i okolne prometnice.

Britanski mediji izvještavaju kako je crna Toyota Prius, kojom je izveden napad na pješake, licencirani taksi.

  • +21
Incident u Londonu Izvor: Reuters / Autor: PETER NICHOLLS