U ZAGREBU

Autom pomeo terasu, šestero ozlijeđenih

12.08.2010 u 22:40

Bionic
Reading

U sudaru automobila, u središtu Zagreba, na raskrižju Draškovićeve i Boškovićeve ulice, u kojem je jedno od vozila završilo na terasi kafića, ozlijeđeno je sinoć šest osoba od kojih jedna teže, izvijestila je danas Policijska uprava zagrebačka.

Prometnu nesreću izazvao je 27-godišnjak upravljajući mazdom slatinskih registracijskih oznaka Draškovićevom ulicom prema sjeveru. Dolaskom do raskrižja s Boškovićevom i Ulicom kralja Držislava, na zeleno je svjetlo ušao u raskrižje, ali je neoprezno skrenuo u lijevu prometnu traku, prethodno se ne uvjerivši da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu.

Pri tom je naletio na vw polo zagrebačke registracije koji se nalazio lijevo ispred, a kojim je upravljao 38-godišnjak i zadržavao je smjer kretanja krajnjom lijevom trakom Draškovićeve ulice.

Polo je odbačen na lijevu stranu, gdje je naletio na dva metalna stupića nogostupa i 55-godišnjeg pješaka u Boškovićevoj ulici teško ga ozlijedivši, te se zaustavio na terasi kafića na raskrižju Draškovićeve i Boškovićeve.

U tom naletu lakše su ozlijeđeni i gosti kafića i pješaci - 49-godišnjak, 47-godišnjak, 34-godišnjak, 30-godišnjak i 55-godišnjak, doznaje se danas u PUZ-u.

Policija moli sve potencijalne svjedoke - očevice te prometne nesreće da se jave na brojeve telefona 192 ili 6333-333.